Concerte viitoare Înapoi

Răzvan Suma vă invită la o seară de muzică spaniolă!

Publicat: vineri, 15 Martie 2013 , ora 14.09

Ce poate fi mai plăcut la început de primăvară decât o frumoasă călătorie în ținuturile pline de farmec ale Spaniei, printre ritmuri de castaniete, evantaie și volane colorate? Și dacă vă gândiți la piedicile în calea împlinirii acestui vis, violoncelistul Răzvan Suma - care v-a încântat în 2012 în cele două turnee naționale "Vă place BACH?" - vă aduce parfumul Spaniei la București, printr-o incursiune fascinantă în lumea muzicii spaniole în cadrul concertului său extraordinar "Seară spaniolă cu Răzvan Suma".

Vineri, 22 martie 2013, ora 19.00, pe scena Sălii Radio, Răzvan Suma va interpreta alături de prietenul său, charismaticul pianist spaniol Josu Okiñena, artist de mare virtuozitate cu o carieră solistică bogată, piese deosebite care poartă semnătura unor mari compozitori spanioli ai epocii moderne: Gaspar Cassado, Joaquin Nin, Aita Donostia, Anton Larrauri, Lorenzo Ondarra, Manuel De Falla.

Întregul repertoriu este bazat pe motive folclorice tradiționale spaniole, iar compozitorii incluși în recital sunt repere ale artei muzicale din Spania: Cassado a fost și unul dintre cei mai reprezentativi violonceliști ai țării, iar Aita Donostia (Părintele Donostia) este poate cel mai reprezentativ compozitor de muzică sacră din Țara Baștilor. Ondarra a dedicat piesa ce va fi interpretată în recital chiar celor doi artiști: Răzvan Suma și Josu Okiñena.

Povestea întâlnirii dintre Răzvan Suma și pianistul Josu Okiñena se leagă de o întâmplare inedită și amuzantă, petrecută și ea pe tărâm spaniol, în anul 2002, când artistul român a participat la concursul internațional "Villa de Llanes", unde și-a ales din lista pusă la dispoziție de organizatori un pianist corepetitor care după sonoritatea numelui i s-a părut a fi... japonez! După obținerea celei mai mari distincții acordate, Răzvan Suma a legat o frumoasă prietenie cu pianistul spaniol, concretizată prin mai multe concerte de mare succes, susținute cele mai importante săli de profil din Spania (Auditorio Nacional de Madrid, Kursall-San Sebastian ș.a), dar și la Teatro Colon (Buenos Aires, Argentina).


Pentru alte informații legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor și Corurilor Radio vă rugăm să consultați site-ul orchestre.srr.ro.