Evenimente Înapoi

Radu Postăvaru, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio

Publicat: luni, 12 Iunie 2017 , ora 11.14

J. S. Bach și J. Haydn se vor afla pe afișul concertului Orchestrei de Cameră Radio de miercuri, 14 iunie 2017, ora 19.00, la Sala Radio. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Radu Postăvaru, iar protagonista serii va fi solista Cipriana Smărăndescu, cunoscută și foarte apreciată interpretă la clavecin în România și pe scena muzicală internațională, fondatoare a ansamblului de muzică veche Aliusmodum, cu peste 500 de concerte susținute în mai multe țări europene și nu numai.

Programul serii va debuta cu Concertul nr. 4 în la major pentru clavecin și orchestră de coarde de J. S. Bach și va continua cu o altă lucrare a aceluiași compozitor, Concertul nr. 5 în fa minor pentru clavecin și orchestră de coarde. A doua parte a serii propune două lucrări de J. Haydn: Simfonia nr. 45 în fa diez minor, Hob. I:45 - Despărțirea și Simfonia nr. 22 în mi bemol major - Hob. I:22 - Filozoful.

Cu peste 1500 de concerte dirijate în țară și peste hotare, peste 100 de înregistrări profesionale ca dirijor și pianist și mai mult de 200 de emisiuni de radio și televiziune la care a participat, Radu Postăvaru este în prezent dirijor al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, iar din 2015 este profesor asociat la specializarea dirijat orchestră la Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.