Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Timișoara aniversează 62 de ani

Publicat: vineri, 5 Mai 2017 , ora 8.55
Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referință, marcând ieșirea în eter a primei emisiuni a Studioului Regional Radio Timișoara. Adevărata renaștere a radiofoniei bănățene a venit însă în decembrie 1989, odată cu Revoluția, după o "tăcere" de aproape 5 ani a posturilor regionale din întreaga țară.

Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală a radioului. S-a trecut treptat la editare și arhivare digitală și a apărut prima versiune a paginii de internet www.radiotimisoara.ro, pagină pe care se regăsesc, din iunie 2014, majoritatea informațiilor transmise OnAir, însoțite de secvențe sonore sau chiar video.

Pe 3 august 2006, chiar de Ziua Timișoarei, a început primul program FM distinct, pe 105,9 MHz, oferit ca o alternativă a programelor AM. Programele FM s-au diversificat în timp, iar emițătorului FM din Timișoara i s-au adăugat altele la Făget-Coșevița, apoi la Arad, iar din ianuarie 2017 Radio Timișoara se aude și de pe Parâng, în localitățile din Valea Jiului. 2017 a venit și cu alte surprize plăcute. Proiectul de donare de cărți Badea Cârțan a adus până acum unor biblioteci din România și diaspora 200.000 de volume. În martie o înregistrare folclorică de la Radio Timișoara realizată de Daniela Băcilă a luat marele premiu la Grand Prix Svetozar Stracina, competiție organizată la Bratislava de Radioteleviziunea Slovacă și EBU. Tot din martie putem fi ascultați și cu noile set-top-boxuri Horizon în rețeaua digitală UPC.

Prioritatea anului rămâne extinderea ariei de recepție terestră FM și ceea ce vizăm acum sunt jumătățile nordice ale județelor Hunedoara și Arad, prin utilizarea emițătorului de la Cucurbăta, aflat la granița cu Bihorul.

Vineri 5 mai, între orele 9:00 și 13:00, ascultătorii sunt invitați să fie alături de realizatorii emisiunilor de la aceste ore, dar și de cei care prezintă informațiile din zonă.

Cei peste 60 de ani au transformat lumea radioului într-o aventură multimedia la care nimeni nu visa în 1955. Ce înseamnă Radio România Timișoara anului 2017 descoperiți pe frecvențele noastre, dar și pe www.radiotimisoara.ro.