Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România își prezintă proiectele pe plan internațional

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2019 , ora 12.24

În aceste zile se desfășoară la Dakha (Bangladesh) Radio Asia 2019, reuniunea anuală dedicată exclusiv radiourilor, organizată de ABU.

Tema din acest an este Radio All Around Us: More than just a medium, o încercare de a defini radioul în era digitală, de a recunoaște realizările din trecut și de a fructifica, în același timp, potențialul său uriaș în viitor.

În cadrul panelului dedicat publicul tânăr, Radio România a prezentat două proiecte ale rețelei regionale, dedicate comunităților locale.

Primul a fost Undercover - Bătălia trupelor, un inedit concurs dedicat trupelor de cover. Proiectul a adunat la start 10 trupe și doi jurați binecunoscuți (Cornel Ilie - Vunk și Călin Goia - Voltaj). Publicul a fost implicat în fiecare etapă prin votul care s-a desfășurat pe Instagram, alegând în final marele câștigător, adică acea trupă care și-a adăugat o piesă proprie în playlist-ul București FM. Postul public al Capitalei face astfel un pas important în respectarea misiunii publice privind încurajarea artiștilor tineri și a muzicii românești de calitate. În același timp, București FM este interesat de interacțiunea cu publicul tânăr, în condițiile tehnologice alese de acesta în 2019.

Proiectul București FM a fost un succes, iar concluzia lui a fost rezumată de Cornel Ilie: "Aceasta este una din cele mai bune campanii derulate de un radio. Pentru că ajută artiștii!"

Cel de al doilea proiect aparține Radio Târgu Mureș și reprezintă o inițiativă dedicată comunității din zona de acoperire: Curățăm împreună! De doi ani, de Ziua Pământului, radioul local își invită ascultătorii să participe la o acțiune de ecologizare a malului râului Mureș. Organizațiile civice, instituțiile, firmele, presa mureșeană și cetățenii cu spirit civic au răspuns în număr mare (800 de voluntari).

Radio Târgu-Mureș răspunde astfel unei provocări esențiale: aceea de a fi în mijlocul comunității într-o manieră relevantă pentru comunitate, în care se implică personalități și lideri de opinie din zonă, elevi, familii, oameni care respectă mediul înconjurător.

Proiectele au fost prezentate de Flavia Voinea, managerul București FM, post care face parte din rețeaua regională Radio România.