Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România a deschis seria evenimentelor aniversare - 90 de ani de la înființare

Publicat: marți, 30 Octombrie 2018 , ora 9.13

Radio România deschide azi seria evenimentelor ce marchează aniversarea a 90 de ani de la înființarea postului public de radio cu festivitatea de dezvelire a plachetei Studioul Paul Grigoriu*. Studioul 31, principalul studio de emisie al Radio România Actualități va purta începând de azi, 29 octombrie, numele legendarului om de radio Paul Grigoriu. În cadrul festivității, Georgică Severin, Președinte Director General și Dan Preda, manager Radio România Actualități au elogiat activitatea lui Paul Grigoriu în slujba radioului, cu speranța că generațiile de jurnaliști ce-i urmează vor duce mai departe manifestul mentorului lor, omul ce reușea de fiecare dată să atingă pragul cel mai înalt al profesionismului. În completare, Rodica Grigoriu - fosta soție a realizatorului, cu multă emoție și lacrimi în ochi a invocat personalitatea marelui om de radio: "Paul (Grigoriu) a iubit radioul mai mult decât orice pe lume".

Cel de-al doilea eveniment al zilei a fost prezentarea primului sitcom radio din România, în cadrul unei conferințe de presă. "Undeva în 28" este produs de Redacția Teatru Radiofonic și Radio România Actualități. Cele 11 episoade ale sitcom-ului se vor auzi la Radio România Actualități pe 1 noiembrie și apoi în fiecare sâmbătă și duminică de la ora 12:15. La evenimentul de lansare au fost prezenți câțiva dintre actorii serialului: Rodica Mandache, Mircea Constantinescu și Constantin Florescu, Ilinca Stihi - regizorul serialului, Oana Cristea Grigorescu - coordonatorul proiectului, Dan Preda - managerul Radio România Actualități și Georgică Severin - Președinte Director General.

"Mă bucur că fac parte din distribuția acestui spectacol alături de cei mai importanți actori ai momentului", ne-a spus Rodica Mandache.

"Deschidem azi seria evenimentelor dedicate aniversării celor 90 de ani de radio și celor 100 de ani de la Marea Unire. Va fi o săptămână încărcată - lansări, concerte, întâlniri, Ziua Porților Deschise și, de fapt, va fi o lună întreagă plină de evenimente: urmează Târgul Internațional de Carte Gaudeamus și Festivalul Orchestrelor Radio RADIRO, în cadrul căruia vom avea, în premieră, o secțiune de jazz", a mai spus, în cadrul conferinței de presă, Georgică Severin.