ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Evenimente Înapoi

Prokofiev și Ceaikovski în programul Orchestrei Naționale Radio

Bookmark and Share
Publicat: marți, 14 Februarie 2017 , ora 10.08

Concertul Orchestrei Naționale Radio din17 februarie 2017, ora 19.00, de la Sala Radio, îl va aduce la pupitru pe cunoscutul dirijor Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde exclusiv muzică rusă, respectivSimfonia concertantă în mi minor pentru violoncel și orchestră, op. 125 de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ștefan Cazacu, și superba Simfonie Manfred în si minor, op. 58, de Ceaikovski.

La numai 23 de ani, Ștefan Cazacu este consacrat deja ca un talent muzical de excepție, un tânăr artist care reușește să se impună pe scenele naționale și nu numai.

Apreciat pe mai multe scene europene, la pupitrul unor orchestre prestigioase ca Orchestre de Paris, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, al orchestrelelor Tonhalle Zürich, BBC Scottish, Lamoureux, Israel Kibbutz, Orchestre National Porto, dar și al orchestrelor filarmonice din Strasbourg și Bruxelles, dirijorul Cristian Oroșanu este în prezent dirijor-șef permanent al Filarmonicii din Brașov și fondator al orchestrei Kamerata Kronstadt.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.


BIOGRAFII

Dirijorul CRISTIAN OROȘANU a fost apreciat pe multe scene europene în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, orchestrele Tonhalle Zürich, BBC Scottish, Lamoureux, Israel Kibbutz, Orchestre National Porto, la pupitrul filarmonicilor din Strasbourg, Bruxelles ș.a. În 2005, la finala Concursului de dirijat de la Malko, competiție la care a câștigat locul doi, Cristian Oroșanu a avut ocazia să colaboreze cu Orchestra Simfonică Radio Danemarca. În Japonia, are o relație deosebită cu Hyogo Performing Arts Center Orchestra, un ansamblu tânăr cu multe valențe interpretative. În ultimii ani, a avut ocazia să fie asistentul dirijorilor Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich și Ingo Metzmacher. Cristian Oroșanu a dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din țară și ansamblurile muzicale Radio România, în prezent fiind dirijor șef permanent al Filarmonicii din Brașov și fondator al orchestrei Kamerata Kronstadt. Fascinat de lumea operei, Cristian Oroșanu a avut colaborări speciale cu ansamblurile Operei Naționale București, Operei Române Cluj-Napoca, Operei Naționale Iași, repertoriul său liric cuprinzând peste 35 de titluri.


ȘTEFAN CAZACU

Un talent muzical de excepție ce își găsește exprimarea prin sunetele violoncelului este ceea ce reprezintă deja Ștefan Cazacu, un tânăr artist ce reușește să se impună pe scenele naționale și nu numai.

Născut în anul 1994, Ștefan Cazacu și-a început formarea muzicală alături de tatăl său, distinsul violoncelist Marin Cazacu, a urmat cursurile Universității de Muzică din Viena, la clasa profesorului Reinhard Latzko, în prezent fiind masterand al Universității Naționale de Muzică din București. Talentul său a fost răsplătit prin numeroasele premii I obținute în diverse competiții naționale, totodată fiind distins cu Premiul I la Concursul Internațional de la Liezen - Austria (2008), Premiul al II-lea la Concursul Antonio Januigro - Croația (2008), Marele Premiu la Concursului Eurovision Young Musicians (2010 București), în anul 2009 Revista Actualitatea Muzicalăoferindu-i Premiul Tânărului Interpret. În anul 2016 a obținut Premiul I la Concursul Mihail Jora.

A susținut recitaluri în București, Râmnicu-Vâlcea, Sinaia, Brașov, Tulcea, Sfântu-Gheorghe, Suceava, la Alkmaar în Olanda, Tel Aviv în Israel, Viena în Austria, și a colaborat ca solist cu toate Orchestrele simfonice din România, dar și cu orchestra Filarmonicii din Chișinău.