Agenda de concert Înapoi

Proiectul Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica, realizat în colaborare cu Filarmonica 'George Enescu', începe o nouă stagiune, cea cu numărul 8!

Publicat: marți, 19 Septembrie 2017 , ora 16.32

9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, cea cu numărul 8, pe care Asociația Clasic e fantastic o realizează în colaborare cu Filarmonica "George Enescu" din București. Concertele au o frecvență lunară și ele invită publicul tânăr în Sala mare a minunatei clădiri, emblemă pentru țara noastră, Ateneul Român. Stagiunea este deschisă, prin tradiție, de Orchestra inginerilor "Petru Ghenghea" dirijată de Andrei Iliescu. În luna noiembrie vom avea oaspeți din Arad, membrii formației de muzică medievală Lupus Dacus care, îmbrăcați în costume tradiționale și cântând pe instrumente vechi, ne vor purta într-o lume de poveste. De anul 2017 ne vom despărți în decembrie, printr-un frumos program "de sărbători" ce ne va fi oferit de Orchestra Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" din București, dirijori Nicolae și Andrei Racu.

Primul concert din anul 2018 va fi susținut de cei mai tineri artiști propuși de Fundația "Remember Enescu" într-un program deosebit de plăcut intitulat Șlagărele muzicii de cameră. În februarie, din nou alături de Orchestra Colegiului National de Arte "Dinu Lipatti". Ne vom bucura de un concert simfonic aniversar: Nicolae Racu -50 de ani de activitate. Luna martie va aduce o atât de așteptată nouă Lecție de jazz cu Irina Sârbu Band iar in aprilie, formația Bucharest Winds ne va spune o poveste muzicală : Frumoasa din pădurea adormită. Sperăm ca în luna mai să putem face o…călătorie muzicală în Indonezia iar luna iunie va încheia stagiunea cu Rossini și povestea lui Wilhelm Tell, spectacol muzical realizat în colaborare și cu Teatrul Odeon din București.

Așa arată planurile proiectuluii Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica, la început de stagiune. Sperăm ca, sălile să fie din nou pline și promitem ca, atunci când este posibil, să programăm câte două concerte în aceeași zi de duminică, de la 10 și de la 12.30. Dar, deocamdată, ne bucurăm să vă invităm la primul nostru concert Șlagărele muzicii simfonice (II)

Duminică, 15 octombrie 2017, ora 11, Ateneul Român
Concert simfonic. Șlagărele muzicii simfonice (2)
Orchestra inginerilor «Petru Ghenghea»
Dirijor - Andrei Iliescu

Mozart: Uvertura la opera Nunta lui Figaro

Rossini: Uvertura la opera Bărbierul din Sevilia

Barbierul din Sevilia de Rossini: Aria Una voce poco fa
Solistă: Mădălina Stan

Beethoven: Simfonia nr. 5, partea I

Beethoven: Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, "Imperialul" partea I
Solistă: Andra Demidov

Comentează: Cristina Sârbu


Biletele se pun în vânzare miercuri, 4 octombrie, la ora 12. Rezervările grupurilor școlare se primesc până cu o zi înainte, marți, 3 octombrie ora 13 pe adresa info@fge.org.ro
.
Orar casa de bilete: de marți până vineri între 12-19.
Persoană de contact: Cristina Sârbu - mobil 0722 20 42 63