Se întâmplă la Radio România Înapoi

Programul în limba maghiară al Radio Cluj, Kolozsvári Rádió, sărbătorește Radio România cu un maraton-ștafetă de 24 de ore

Publicat: miercuri, 31 Octombrie 2018 , ora 14.33

Astăzi, 31 octombrie, începând cu ora 10:00, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de Radio România, respectiv a 2 ani de emisie zilnică de 24 de ore în limba maghiară, Kolozsvári Rádió va emite timp de 24 de ore, în direct, o întreagă emisiune. Toți membrii redacției minorități participă la maraton, iar bățul de ștafetă va fi microfonul.

În urmă cu un an, patru colegi s-au închis în cabina de emisie și au transmis în direct, timp de 24 de ore, 24 de minute și 24 de secunde. Anul acesta, fiecare membru al redacției participă la maraton, iar emisiunea în direct nu se va desfășura doar între zidurile studioului, ci vor fi mai multe transmisiuni directe din diferite locații din oraș. Dintre evenimentele din afara studioului, cele mai interesante se anunță a fi transmisia dintr-un centru așa numit anarchist, sau discuția la o cafea, împreună cu ascultătorii, într-o librărie, dar nu trebuie ratate nici party-urile din noaptea de Halloween.

Colegele care nu se pricep la fotbal vor transmite în direct un meci din Cupa României, pe parcursul căruia vom afla ce este offside-ul, când sunt prelungiri, ce doare mai mult, nașterea sau un fault la tibie și care sunt fotbaliștii cei mai frumoși.

Exact la ora 24:00 începe ora de horror, când criminalul cu mănușa plină de sânge va intra în studio. Pe parcursul maratonului-ștafetă vom depăna amintiri cu colegi pensionați, vom descoperi lumea poveștilor, vom găti în bucătăria știriștilor, vom analiza sufletul poeziilor, ne vom aminti de discotecile de altădată și vom cânta, la propriu, Kolozsvári Rádió.

O zi de naștere nu este adevărată fără surprize și cadouri. Surpriza va fi anunțată după începerea maratonului, iar la sfârșitul celor 24 de ore un ascultător norocos va câștiga un weekend la un hotel wellness din județul Harghita.