Agenda de concert Înapoi

Prima operetă la Opera Comică pentru Copii: 'Hapciu în RE major'

Publicat: miercuri, 3 Februarie 2016 , ora 13.35

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00. Regia spectacolului aparține maestrului Cristian Mihăilescu, scenografia poartă semnătura Andreei Koch, coregrafia fiind concepută de Cătălin Caracaș, iar dirijorul Ciprian Teodorașcu asigură conducerea muzicală.

"Mam'zelle Nitouche este prima operetă creată vreodată și-n același timp prima operetă montată pe scena Operei Comice pentru Copii. Așa cum vă puteți da seama, alegerea n-a fost deloc întâmplătoare. După ce titlurile de operă, de balet, musical și vodevil au încântat generații întregi de tineri spectatori, iată sosirea unui alt gen de teatru muzical, care dintotdeauna a fost sortit succesului. Creativitatea neobosită a regizorului, care și-a dat mâna cu dirijorul, dar și disponibilitatea întregului colectiv dau naștere unui spectacol inedit, în care, spre surpriza mea, reprezentanți din toate profesiile teatrului se regăsesc pe scenă." a declarat Felicia Filip, directorul instituției.

"Hapciu în RE major" ilustrează, prin comicul de situații și dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Asistată involuntar în transformarea ei artistică de către profesorul de muzică, tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena și... marea dragoste!

"Spectacolul de operetă își are un loc aparte în teatrul muzical: el reprezintă șampania, efervescența, optimismul, voia bună. Este, în același timp, un spectacol complex, care unește cântul cu proza, cu dansul, cu mimica, dusă până la pantomimă. Mam'zelle Nitouche sau Hapciu în RE major, cum inspirat este numită la Opera Comică pentru Copii, are toate ingredientele amintite mai sus. În plus, în chip fericit, beneficiază și de o constelație de interpreți, care prin talentul, entuziasmul și profesionalismul lor, aduc zâmbetul, dar și hohotul de râs pe chipul spectatorilor de toate vârstele.", a declarat Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: "Jack și vrejul de fasole" (balet, premiera în luna aprilie) și "Viva la mamma" (musical, premiera în luna mai). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro - cu 48 de ore înainte de spectacol - și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) - în zilele în care sunt programate reprezentații, cu o jumătate de oră înainte de începere - în limita locurilor disponibile.