Agenda de concert Înapoi

Pianistul Horia Mihail în concert alături de Orchestra Națională Radio, la Sala Radio

Publicat: miercuri, 21 Martie 2018 , ora 11.24

Vineri, 23 martie, de la ora 19.00, pianistul Horia Mihail revine pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert sub bagheta dirijorului american Philip Mann. Uvertura Carnaval, op. 92, de A. Dvoűák, va deschide programul serii, urmată de Concertul nr. 2 în sol minor pentru pian și orchestră, op. 22, de C. Saint-Saëns, și de lucrarea Tablouri dintr-o expoziție, de Musorgski-Ravel.

Cu o excelentă reputație și o carieră în plină ascensiune pe scenele muzicale din Statele Unite, Europa și Asia, Philip Mann a fost dirijor asistent la Royal Concertgebouw Orchestra, la Filarmonica din Viena și la Filarmonica din Berlin, a studiat și a predat la Oxford, unde a câștigat competiția pentru a deveni dirijor principal al Oxford University Philharmonia.

Solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Horia Mihail este astăzi unul dintre cei mai bine cotați pianiști români. Cunoscut publicului din România în ultimii ani ca protagonist al turneului Pianul călător, dar și ca participant în turneele Flautul fermecat, Duelul Viorilor sau Vioara lui George Enescu, Horia Mihail a susținut până în prezent concerte și recitaluri în numeroase țări de pe 4 continente.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se vor achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.