ACUM:
12.30
Jazz á la carte
Jazz de week-end, pentru toți.
Urmează: 13.00 CD Review
Apoi: 14.59 Calendar muzical Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianista Raluca Știrbăț și violoncelistul Rudolf Leopold - concert-eveniment la București

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 3 Ianuarie 2018 , ora 0.00

Radio România Muzical, Forumul Cultural Austriac și Muzeul Național Cotroceni organizează miercuri, 17 ianuarie 2018, ora 19.00, concertul-eveniment Musical bridges - punți între trecut și prezent, punți între culturi, un concert aflat sub semnul Centenarului României și al Zilei Culturii Naționale, sărbătorită în 15 ianuarie.

Pianista română Raluca Știrbăț și violoncelistul austriac Rudolf Leopold vor interpreta la București, în premieră, o sonată de Constantin Silvestri a cărei partitură a fost considerată dispărută: Sonata op. 22 nr. 1 pentru violoncel (fagot) și pian, interpretată o singură dată, la prima audiție din anul 1941, partitura pierzându-se până în 2017, când a fost regăsită de Raluca Știrbăț la Viena, în urma unei minuțioase munci de cercetare.

În cadrul recitalului de la Muzeul Național Cotroceni, pianista Raluca Știrbăț va interpreta alte două lucrări pentru pian solo de Constantin Silvestri: Piesă de concert op. 25 nr. 3 (1944) și Baccanale (1933), dar și Sonata op.1 în si minor de Alban Berg. Violoncelistul Rudolf Leopold și pianista Raluca Știrbăț propun, de asemenea, alături de Sonata op. 22 nr. 1 de Silvestri, Sonata nr. 1 op. 38 în mi minor de Johannes Brahms, Nocturna și Saltarello de George Enescu și Șase dansuri românești de Bela Bartok.

Concertul-eveniment din 17 ianuarie 2018 este finanțat de Forumul Cultural Austriac și va fi înregistrat de Radio România Muzical, care va difuza înregistrarea acestui concert miercuri, 24 ianuarie, de la ora 17.00, în ziua aniversării Unirii Principatelor Române.

Lucian Haralambie