Muzica în actualitate Înapoi

Orizonturi World Music cu Anca Andriescu - 16 octombrie 2014

Publicat: joi, 16 Octombrie 2014 , ora 8.32

MUSICPORT Festival 17-19 octombrie 2014

Yorkshire se laudă în octombrie cu manifestări dintre cele mai diverse care încearcă să promoveze și în plan turistic această regiune istorică engleză, despre care se afirmă că ar fi cel mai mare comitat din Regatul Unit. Între surf și freestyle, mountain bikes, între evenimente cu profil culinar și altele de tip strict comercial, week-end-ul de muzică live și-a câștigat o faimă aparte sub genericul MUSICPORT. Este o manifestare care se proclamă cel mai amplu și important festival consacrat muzicii world din Marea Britanie, desfășurat în interior, într-o sală de 1000 de locuri și nu în aer liber (cum se întâmplă cu majoritatea marilor evenimente de profil).


Tradiție și prestigiu

Musicport Festival - după cum declară organizatorii - "UK's biggest indoor World Music Festival" este programat în orașul Whitby, North Yorkshire în luna octombrie sau în noiembrie începând din anul 2000. A pornit la drum ca o inițiativă non profit cu un evident scop de educație muzicală pentru această zonă. Succesul primei ediții a condus la păstrarea sa în agenda culturală a locului și la amplificarea festivalului an de an, cu participări de prestigiu: Rachid Taha, The Buena Vista Social Club, Toumani Diabate, Levellers,Misty In Roots, Courtney Pine, Talvin Singh, Richard Hawley, Hugh Masekela, Chumbawamba, Altan, Nitin Sawhney , Tamikrest, Mory Kante, Osibisa, Kate & Anna McGarrigle, & Los De Abajo și mulți alții.

La a XV-a sa ediție, Musicport Festival anunță o serie impresionantă de concerte pe parcursul perioadei 17-19 octombrie la WHITBY PAVILION COMPLEX, cu artiști de pe diferite continente, oferind un peisaj sonor de mare varietate.