Înapoi

Orchestra Simfonică BBC și pianistul Dan Grigore

Publicat: vineri, 21 Septembrie 2012 , ora 9.21

Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio Radiro se va încheia sâmbătă, 29 septembrie, la Sala Mare a Palatului, cu un concert care va rămâne, probabil, pentru multă vreme în memoria publicului românesc. Orchestra Simfonică BBC, în cea de-a doua apariție a sa pe scena Festivalului, va fi condusă de unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai școlii de dirijat finlandeze - Jukka Pekka Saraste, cel care a ocupat poziția de dirijor principal invitat al ansamblului britanic între ani 2002 și 2005.

Solist al concertului final al Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio va fi unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați pianiști români - Dan Grigore, cel despre care muzicieni precum Mihail Jora sau Sergiu Celibidache vorbeau în termeni superlativi. Dan Grigore va interpreta la Sala Mare a Palatului partitura solistică a Rapsodiei scrise de Serghei Rahmaninov pe o temă de Paganini. Programul dirijat de Jukka Pekka Saraste va mai cuprinde Rapsodia română op.11 nr.2 de George Enescu și Simfonia a IV-a de Dmitri Șostakovici.

Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical, Radio România Cultural și Radio Tg. Mureș, cu începere de la ora 19.30.