Înapoi

Orchestra de Cameră Radio alături de Isabelle van Keulen și Luiza Borac

Publicat: miercuri, 19 Septembrie 2012 , ora 14.45

Penultima zi a Festivalului orchestrelor radio RadiRo, cea de vineri, 28 septembrie, îi aduce în fața publicului începând cu ora 17.00 pe membrii Orchestrei de Cameră Radio cu Paul Meyer la pupitrul dirijoral și Isabelle van Keulen și Luiza Borac în ipostază solistică. În sala Mihail Jora a Societății Române de Radiodifuziune vor fi interpretate trei creații de Felix Mendelssohn, Uvertura Hebridele, Concertul pentru vioară, pian și orchestră de coarde și Simfonia nr.3 Scoțiana. Violonista Isabelle van Keulen este în același timp și o violistă de succes, iar renumele de care se bucură muziciana olandeză în prezent se datorează atât talentului interpretativ, cât și versatilității sale repertoriale.

Iată cum privește violonista Isabelle van Keulen prezența sa la București, într-o declarație preluată de Larisa Clempuș:

«Nu am mai fost niciodată în România și de-abia aștept această experiență, pentru că am auzit multe despre țara dumneavoastră. Desigur, cunosc muzica celui mai important compozitor român, George Enescu; tocmai am interpretat Octetul și voi cânta una dintre sonatele sale în curând, deci sunt entuziasmată că voi veni la București.»

Alături de Isabelle van Keulen, pe scena Sălii Radio, se va afla și pianista Luiza Borac - un nume consacrat pe scena muzicală românească și internațională. La succesul acestui concert care se anunță a fi încă unul de excepție își vor da concursul și membrii Orchestrei de Cameră Radio, dar și dirijorul francez Paul Meyer.

Concertul care va avea loc în data de 28 septembrie, la Sala Radio va fi transmis în direct, de la ora 17.00, la Radio România Muzical și Radio România Cultural.