Știri muzicale din țară Înapoi

Omagiu lui George Enescu - Programul evenimentelor organizate cu prilejul zilei de naștere a compozitorului

Publicat: sâmbătă, 19 August 2017 , ora 0.00
Se încheie astăzi, la Secția „Rosetti - Tescanu - George Enescu” de la Tescani a Muzeului Național „George Enescu”, cursul de „tehnică și interpretare vocală de la baroc la muzica contemporană” susținut de mezzosoprana Viorica Cortez. Cursul face parte din programul celei de-a III-a ediții a Întâlnirilor Muzicale Internaționale „George Enescu”, alături de un alt masterclass care va fi susținut în perioada 20-27 august de soprana Leontina Văduva. Tot sub egida Întâlnirilor Muzicale Internaționale „George Enescu” Tescani-Paris, se va derula la Paris, în perioada 9-13 octombrie 2017, ediția cu numărul patru a Concursului Internațional de Interpretare Vocală „George Enescu”, pentru care termenul-limită de înscriere este 28 august.
Cu prilejul zilei de naștere a compozitorului, care coincide și cu încheierea cursului susținut de Viorica Cortez, Muzeul Național „George Enescu” organizează, la cele trei sedii ale sale, o serie de evenimente grupate sub genericul „Omagiu lui George Enescu”. Astfel, de la ora 17:30, la Secția „Rosetti - Tescanu - George Enescu” a Muzeului „George Enescu”, are loc spectacolul liric al participanților la cursul de artă vocală condus de Viorica Cortez și de pianista Alina Pavalache, dar și vernisajul expoziției participanților la „Tabăra de pictură”.

Începând cu ora 18:00, în Aula Palatului Cantacuzino din București, publicul este invitat la prezentarea expoziției „Enescu 360”, realizată de Samsung Electronics România, urmată de un recital susținut de violonistul Valentin Șerban, de violoncelistul Mihail Grigore, de pianistele Eliza Puchianu și Mădălina Claudia Dănilă și de flautista Carla Stoleru. Recitalul „Enescu la el acasă”, integrat în programul Festivalului „Enescu și muzica lumii”, se derulează, de asemenea, sub genericul „Omagiu lui George Enescu”.

Intrarea este liberă la toate evenimentele, iar în cursul zilei de astăzi accesul vizitatorilor este gratuit în toate cele trei sedii ale muzeului.
Ana Diaconu