Concerte viitoare Înapoi

O voce fenomen: Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision, invitat special la Sala Radio

Publicat: miercuri, 13 Martie 2013 , ora 19.35

Vă este cunoscută celebra poveste a contratenorului italian Farinelli, derulată în sec. XVIII, o epocă în care bărbații care atingeau voci specific feminine erau adulați pe scenele de operă? O voce frumoasă de contratenor - un cântăreț ce poate atinge note înalte echivalente unui timbru feminin de mezzo-soprană - este un fenomen al naturii.

Invitat al unei seri speciale pe scena Sălii Radio, contratenorul român Cezar Ouatu - ales în urma selecției desfășurate pe 9 martie 2013 să reprezinte România la Eurovision - vă propune o excepțională demonstrație de virtuozitate.

Miercuri, 20 martie, ora19.00, talentatul solist vocal ne va oferi, alături de Orchestra de Cameră Radio, cele mai frumoase arii baroce semnate de marele compozitor al epocii, Georg Friedrich Händel.

Cezar Ouatu nu este numai câștigătorul selecției naționale Eurovision, ci, înainte de toate, un artist cu o carieră impresionantă, de la primele lecții influențate de familia sa de muzicieni (din Ploiești), continuate prin studiile absolvite cu calificativul maxim la prestigiosul Conservator "Giuseppe Verdi" din Milano. Contratenorul deține mai multe premii internaționale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas - Barcelona - cel mai bun contratenor, Competizione dell'Opera din Dresda - premiul întâi absolut, Riccardo Zandonai Riva del Garda - premiul special al juriului, Renata Tebaldi - San Marino - premiul baroc, Spiros Argiris - Sarzana - premiul întâi absolut și Hariclea Darclée - Brăila - premiul de excelență. Cariera sa internațională l-a purtat pe scene europene importante, fiind solicitat să evolueze alături de cele mai mari nume ale scenei internaționale grație vocii sale deosebite. Următoarele sale proiecte pentru perioada 2013 - 2014 includ roluri și concerte atât în Europa, cât și în Statele Unite al Americii, un concert la Moscova alături de soprana Angela Gheorghiu, înregistrarea discografică în premier[ mondială a operei La clemeza di Tito de Gluck pentru casa discografică Sony Classics.

În programul serii veți avea bucuria de a descoperi arii și uverturi din operele lui Händel, ca Giulio Cesare, Flavio, Rinaldo, Alcina, Ariodante, Partenope. Concertul se va desfășura sub conducerea tânărului dirijor Gabriel Bebeșelea, numit dirijor principal al Operei Naționale Române Iași în 2011, cel mai tânăr muzician din România care a ocupat o astfel de poziție.


Pentru alte informații legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor și Corurilor Radio vă rugăm să consultați site-ul orchestre.srr.ro.