Agenda de concert Înapoi

'Noaptea Muzeelor' la Muzeul Național Cotroceni

Publicat: joi, 18 Mai 2017 , ora 12.36
Muzeul Național Cotroceni vă invită să participați sâmbătă, 20 mai 2017, între orele 18:30 - 24:00, la cea de-a XIII-a ediție a Programului European "Noaptea Muzeelor".

Evenimentul, patronat de Consiliul Internațional al Muzeelor, Consiliul Europei și UNESCO are o anvergură internațională și urmărește creșterea interesului pentru cultură.

Tema Zilei Internaționale a Muzeelor pentru anul 2017 este "Museum and contested hystories: Saying the unspeakable in museums" și își propune să contribuie la promovarea ideii că muzeele sunt un mijloc important de schimb cultural, de îmbogățire a culturilor și de dezvoltare a înțelegerii reciproce, de cooperare și pace între popoare. În sprijinul acestei idei, Muzeul Național Cotroceni organizează la ora 19.00, vernisajul expoziției "Imaginând istorii pierdute" organizată în colaborare cu Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza". Elevii - prin desenele și picturile lor - vor aduce în atenția publicului moștenirea culturală din Siria și Irak, monumente ale vechii civilizații asiriene distruse în urma conflictului militar din zonă, în încercarea de a conștientiza eforturile necesare protecției și conservării acestui patrimoniu, deosebit de încercat în această perioadă de instabilitate.

Tot cu acest prilej, la Muzeul Național Cotroceni, iubitorii de arhitectură, artă decorativă și istorie vor putea vizita gratuit saloanele regale aflate la etajul I al Palatului Cotroceni, expoziția "Culorile marțialității: splendoarea uniformei înaintea Marelui Război", expoziția "Iași, oraș regal" și expoziția "Imaginând istorii pierdute". De asemenea, începând cu ora 20:00, vizitatorii vor putea asculta un recital susținut de pianista Eliodora Falan.

Pentru acces, persoanele adulte trebuie să prezinte la intrarea în muzeu actul de identitate în original.