Agenda de concert Înapoi

Muzeul Național Cotroceni, deschis publicului de Ziua Națională a României

Publicat: vineri, 23 Noiembrie 2018 , ora 11.36

În ziua celebrării unui secol de la Unirea tuturor românilor între granițele unui singur stat, Muzeul Național Cotroceni vă invită să sărbătoriți Ziua Națională a României printr-o remarcabilă incursiune în istoria locului în care Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară", prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România.

Pe lângă povestea impresionantă a ansamblului Cotroceni, vizitatorii vor avea ocazia să fie martorii unei expoziții eveniment - "Marea Unirea. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari", pe care MNC a prezentat-o, pe parcursul anului 2018, la Roma, Baku, Istanbul, Vilnius, Riga și Chișinău.

În intervalul orar 11.00-15.00, publicul va avea prilejul să afle cele mai interesante informații despre expoziție chiar de la specialiștii Muzelui Național Cotroceni, cei care au conceput acest proiect.

Copiii cu vârstă de până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită.

Muzeul poate fi vizitat între orele 9.30 - 15.30 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Programările pentru tur se pot face telefonic - la numărul 021-317.31.07 și online pe pagina www.muzeulcotroceni.ro, cu cel puțin 48 de ore înainte. Accesul se face în baza actului de identitate.

Menționăm că Muzeul Naționat Cotroceni va fi deschis și în data de 30 noiembrie 2018.