Recomandări Înapoi

Musica Sacra - emisiuni speciale pentru Săptămâna Mare

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2017 , ora 9.40

Săptămâna Mare reprezintă una dintre cele mai importante perioade din viața creștinului. Este o vreme a introspecției și a căutării crâmpeiului de 'mai bine' din spiritul fiecăruia. De aceea, emisiunea 'Musica Sacra' vă invită să trăiți câteva clipe de liniște în compania muzicii de înaltă calitate, provenită din aproape tot spațiul creștin și de peste veacuri.

De luni, 10 aprilie 2017, începem călătoria noastră muzicală din spațiul ortodox rus, cu Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur de Serghei Rahmaninov, interpretată Capella Simfonică de Stat a Rusiei. Apoi vom explora fascinația muzicii baroce și vom sonda spiritualitatea hispano-americană, prin celebra 'Misa Criolla' de Ariel Ramirez. Recviemul îl vom vedea în triplă ipostază: Mozart, Verdi și Faure, într-un vârtej emoțional ce ne duce pe drumul crucii. Desigur, nu putea lipsi si muzica autohtonă și vom audia cântări românești interpretate de Corul Național de Cameră 'Madrigal'. Acestea sunt câteva dintre reperele Săptămânii Mari.

Întuneric și lumină, durere și desfătare, disperare și speranță: 'Musica Sacra', 10-14 aprilie, de la ora 11.30, în reluare de la ora 23.30.

Radu Mihalache