Recomandări Înapoi

Luiza Borac și Studiile lui Chopin - Întâlnire cu ...capodopera, 5 octombrie

Publicat: marți, 3 Octombrie 2017 , ora 10.56

Seria întâlnirilor sub semnul capodoperelor literaturii muzicale revine în această toamnă la Radio România Muzical cu noi propuneri interpretative oferite în înregistrări, dar și în cuvintele lor, de artiști din diferite generații.

O primă incursiune în literatura destinată claviaturii este semnată de Luiza Borac, o pianistă de cursă lungă, care a avut amabilitatea de a "răpi" studiului (între cele două concerte de joi și vineri alături de Filarmonica "George Enescu") timpul unui mai amplu dialog. În mica sală din Ateneul Român, Luiza Borac și-a reamintit debutul său în prestigioasa clădire: avea 18 ani, iar recitalul său la Sala Studio a cuprins… Integrala studiilor de Frederic Chopin! După o perioadă în care a lăsat aceste opusuri "să se odihnească" în activitatea sa concertistică, artista stabilită de ani buni în Germania a revenit asupra acestor pagini pe care le-a și înregistrat pe disc.

Despre și cu… studiile de Chopin - prima Întâlnire sub semnul capodoperelor cu Luiza Borac la Radio România Muzical - joi, 5 octombrie, de la ora 20,00 (în reluare sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 13,05).

Anca Ioana Andriescu