Actualitatea internațională Înapoi

Luiza Borac - recital la Berna din cadrul Turneului 'Lipatti'

Publicat: vineri, 17 Martie 2017 , ora 0.00

Continuă astăzi, 17 martie 2017, turneul susținut de Luiza Borac, serie ce marchează cei 100 de ani trecuți de la nașterea lui Dinu Lipatti. Pianista va concerta la Berna (Elveția), recitalul fiind inclus și în seria Weltklassik. Programul este alcătuit din opusuri de Frédéric Chopin și Franz Liszt.

Turneul propus de Luiza Borac se va încheia cu o prezență la București; și acest eveniment va avea o dublă semnificație pentru că este dedicat Centenarului Dinu Lipatti și în același timp marchează și cei 20 ani pe care îi aniversează Radio România Muzical. Postul nostru organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00.

Luiza Borac va interpreta în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni opusuri și transcripții de Dinu Lipatti, Frédéric Chopin, Franz Liszt, toate, având o legătură cu Dinu Lipatti compozitorul și interpretul, iar înregistrarea recitalului va fi difuzată la Radio România Muzical duminică, 26 martie, de la ora 10.30.

Pianista Luiza Borac este cunoscută drept una dintre cele mai importante promotoare ale creației lui Dinu Lipatti. În anul 2012, ea a publicat la o importantă casă internațională de discuri un album dedicat lui Dinu Lipatti, incluzând lucrări scrise de Dinu Lipatti sau aranjamente realizate de Dinu Lipatti după lucrări ale altor compozitori. Albumul s-a bucurat de cronici entuziaste în prestigioase reviste: BBC Music Magazine, International Record Review, Gramophone, Diapason.