Evenimentele săptămânii Înapoi

'Lo Cortés no quita lo Gallardo' – la Concertele RRM, 10 iulie 2018

Publicat: sâmbătă, 7 Iulie 2018 , ora 16.23
În ediția de marți, 10 iulie 2018, vă invit să ascultați la Concertele Radio România Muzical înregistrarea recitaluluiLo Cortés no quita lo Gallardo”, organizat în 21 iunie, la Sala Radio, de Ambasada Spaniei în România și Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agenției Spaniole pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională din Spania.

Doi dintre cei mai apreciați chitariști spanioli: José María Gallardo del Rey – chitară clasică și Miguel Ángel Cortés – chitară flamenco, ne-au invitat în acea seară la o incursiune în fascinanta lume a muzicii născute dintr-o simbioză perfectă între ambele genuri. Titlul recitalului dă și titlul albumului pentru care cei doi au primit, în 2015, Premiul National al Criticii „Flamenco Hoy“, pentru cel mai bun album de muzică de chitară din Spania. Lucrările din program sunt scrise de cei doi interpreți spanioli și prezentate sub forma concertului desfășurat sub acest generic, un joc de cuvinte între numele artiștilor, în traducere “și gentil, dar și zglobiu”. Este un proiect ambițios semnat de  Miguel Ángel Cortés – cu un exemplu de tehnică și dezinvoltură - și José María Gallardo del Rey – remarcat prin căldură și sensibilitate -, două nume rezonante la nivel internațional, care au prezentat, printr-un dialog plin de viață, această muzică și la București, după evoluții  la Viena, Bratislava sau Budapesta.

Înregistrarea recitalului Lo Cortés no quita lo Gallardo” va fi difuzată, sub genericul Concertele Radio România Muzical, marți, 10 iulie, începând cu ora 19:30, dar și în reluare - sâmbătă, 14 iulie, de la ora 14:30.


Lucian Haralambie