ACUM:
13.05
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

'IUBEȘTE INIMĂ ȘI IARTĂ'. Concert și lansare CD OLGUȚA BERBEC, la Sala Radio

Bookmark and Share
Publicat: marți, 26 Ianuarie 2016 , ora 11.30
Primul concert din anul 2016 prezentat duminică, 31 ianuarie (17.00) de Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș, este dedicat OLGUȚEI BERBEC, cunoscuta și apreciata solistă de muzică populară din zona Olteniei de Nord - Mehedinți, care va lansa cu acest prilej un nou album.

Sub titlul "Iubește inimă și iartă" o veți aplauda la Sala Radio pe Olguța Berbec, alături de Orchestra de Muzică Populară Radio și de soliștii Petrică Mâțu Stoian, Cristian Pomohaci, Ion Ghițulescu, Steliana Sima, Ion Paladi, Andreea Voica, Emilia Drăgătoiu Nanu, Claudia Torop, Cornelia și Lupu Rednic, Roberta Crintea, Ovidiu Homorodean, Nicușor Iordan, Angelica Flutur, Diana Călinescu și Remus Novac. Evenimentul este prezentat de Marius Ciprian-Pop.

Olguța Berbec a participat la festivaluri de profil, turnee și spectacole alături de interpreți consacrați, cu acompaniamentul unor orchestre de renume. Din 2007, a devenit solista a ansamblului artistic profesionist "Doina Gorjului" din Târgu Jiu și în același an a realizat primul său album muzical - "Floare pe munte crescui" - cu acompaniamentul orchestrei ansamblului și în aranjamentul orchestral al dirijorului Marcel Parnica. În 2008 a făcut imprimări radio cu același album, cu acompaniamentul Orchestrei de Muzică Populară Radio și în aranjamentul orchestral al dirijorului Adrian Grigoraș.

Printre cele mai importante momente în cariera sa artistică se numără: primii pași în muzica populară în cadrul grupului folcloric "Liliacul" din Baia de Aramă, sub îndrumarea Elenei Mimiș - Trancă (2000), absolvirea secției de canto muzică populară a Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, unde profesoară i-a fost Emilia Drăgotoiu-Nanu, întâlnirea din anul 2005 cu marea doamnă a cântecului popular mehedințean, Maria Răchiteanu - Voicescu. Olguța Berbec a fost membră a ansamblului folcloric "Maria Lătărețu" al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu între anii 2005 și 2007.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.