Interviuri Înapoi

Interviu cu Șerban Oltea Pârâu, director al Centrului Cultural Media Radio România

Publicat: miercuri, 26 August 2015 , ora 15.06

Doamnă Șerban Oltea Pârâu, în 27 august 2015 se pun în vânzare abonamentele pentru concertele de la Sala Radio pentru stagiunea 2015-2016. O toamnă plină pentru iubitorii de muzică din București, nu doar datorită festivalului internațional George Enescu, dar și datorită stagiunii Sălii Radio. Care sunt propunerile, care sunt nouățile?

Într-adevăr, abonamentele noii stagiuni se lansează chiar în această perioadă, în care toată lumea se pregătește de festivalul Enescu.

Stagiunea noastră efectiv începe în luna octombrie, dar vom avea un concert și în septembrie și așa cum cei care ne urmăresc știu, există această formulă a abonamentelor, formulă care îi ajută pe cei cu posibilități materiale mai reduse, dar care au timp și dorință de a participa la cât mai multe concerte să aibă acces, în cazul acesta, la toate concertele din perioada septembrie-decembrie de la Sala Radio, organizate de Radio România, pe baza unui abonament trimestrial. De data asta are ca bonus și ceva în luna septembrie.

Care este situația cu aceste abonamente? Ele au un preț mult mai convenabil decât biletele individuale. Este vorba de categoria I-745 lei, a II-a-380 lei și a treia-285 lei, dar există și abonamentele cu valoare redusă, pentru pensionari, elevi și studenți, care sunt un număr limitat, dar care au de obicei cea mai mare căutare. Este vorba despre 285 lei, categoria I redus și 228 lei, categoria a II-a redusă. Repet, cu aceste abonamente se poate participa la peste 30 de concerte de muzică clasică și de jazz care au loc la Sala Radio, de obicei miercurea și vinerea, dar în cazurile recitalurilor și în alte zile ale săptămânii.

Ce ar fi mai interesant? Cu ce poți să devii interesant după un festival Enescu în afara prețurilor atractive? Poți fi interesant prin proiectele care s-au consacrat la Sala Radio în ultimul timp, Duelul viorilor, Vioara lui George Enescu, acestea se petrec chiar în această perioadă octombrie-decembrie. Iarăși poți fi interesant prin abordări mai speciale. Una din aceasta este deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio, cu un concert atipic pe 7 octombrie, care o va avea ca solistă pe Analia Selis, dirijor Radu Popa. Pianistul argentinian Mariano Castro va fi și el prezent pe scenă, cu o seară de tango simfonic. Iată, o deschidere mai neobișnuită pentru Orchestra de Cameră Radio.

Și Orchestra Națională are o deschidere importantă, cu Simfonia I de Mahler și cu un violoncelist tânăr, de origine română, Valentin Răduțiu, care va cânta prima dată pe scena noastră.

Sunt multe proiecte interesante, începând, așa cum am spus, de la Duelul viorilor, care este la începutul lui octombrie și încheind cu cele Trei dive,s unt concertele de jazz ale Big Band-ului Radio ș.a.m.d.

Așadar, vă invităm să le achizionați cât de curând și încă o informație mai importantă, în momentul în care vor fi puse în vânzare și biletele individuale, dar și acum, începând de anul acesta, biletele la Sala Radio se găsesc pe www.eventim.ro și toate cele asociate, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărturești, Humanitas și evident, la casa de bilete a Sălii Radio, unde vă așteptăm începând din 27 august 2015.