Recomandări Înapoi

Integrala concertelor pentru pian și orchestră de Mozart cu Mihail Voskresenski: Concerte de 5 stele, din 17 aprilie

Publicat: marți, 11 Aprilie 2017 , ora 15.00

Din 17 aprilie, veți putea urmări la Radio România Muzical, de la ora 15.30, în seria de emisiuni "Concerte de cinci stele", integrala concertelor pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, realizată de legendarul pianist Mihail Voskresenski.

Cele 27 de concerte pentru pian și orchestră de Mozart vor fi interpretate de Mihail Voskresenski, deținător al premiului al II-lea la Concursului Internațional "George Enescu", ediția din 1958, recunoscut și pentru interpretările remarcabile ale unor lucrări din repertoriu romantic. El a concertat pe scene din întreaga lume alături de peste 100 de dirijori și nu în ultimul rând, a înregistrat pe 10 CD-uri, la Conservatorul din Moscova, seria concertelor de Mozart, dedicate fiicei sale Ekaterina, care a fost și ea o strălucită pianistă dar care s-a stins din viață în 1994 într-un tragic accident de mașină. Pentru această performanță i-a fost acordat Premiul Orașului Moscova, în septembrie 2011.

Îl veți putea asculta pe Mihail Voskresenski alături de Orchestra de Cameră a Centrului "Pavel Slobodkin" din Moscova și dirijorul Leonid Nikolaev, important șef de orchestră rus, câștigător în 1974 al Marelui Premiul "Herbert von Karajan" de la Berlin și profesor de dirijat la Conservatorul din Moscova.

Laura Ana Mânzat