Agenda de concert Înapoi

Înscrieri la prima ediție a Concursului 'Valori pianistice'

Publicat: miercuri, 22 Mai 2019 , ora 10.53

În perioada 8-9 iunie 2019, în Salonul Librăriei Muzicale "George Enescu", din Piața Sfinții Voievozi, nr.1, Sector 1, Bucuresti, va avea loc prima ediție a Concursului "Valori pianistice", competiție dedicată tinerilor muzicieni pasionați și iubitori ai pianului.

Timp de două zile, magicienii claviaturii se vor întrece într-una dintre competițiile care deschid cu adevărat porțile afirmarii. Toți participanții la acestă competiție vor fi învingători, iar cei mai buni dintre cei buni vor fi selectați pentru a susține un adevărat turneu, pentru a se întâlni cu publicul larg, în 8 recitaluri, găzduite de spații culturale importante din: București (Sala mică a Ateneului Român, Muzeul George Enescu, Salonul Librariei Muzicale, Muzeul Hărților), Breaza, Sibiu (Stagiunea de la Biblioteca Astra), Tecuci (Ateneu), Onești (Biblioteca Municipală "Radu Rosetti").

Tinerii pianiști (profesioniști sau iubitori ai pianului) se vor "lupta" cu zâmbetul pe buze pentru obținerea Trofeelor. Concursul Valori pianistice își dorește să încurajeze tânăra generație de muzicieni, să-i facă pe micii pianiști să uite de rivalități, să le asigure un climat dominat de corectitudine și respect, prilenic dezvoltării și evoluției personale și să le amintească faptul că muzica, în primul rând, este o bucurie.

Concurenții vor fi împărțiți pe două mari categorii: amatori și profesioniști, pe mai multe categorii de vârstă sau de ani de studiu al pianului. Jurizarea imparțială va fi asigurată nume importante ale artei sunetelor.

Regulamentul complet, documentele și condițiile de înscriere le găsiți pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-de-interpretare-valori-pianistice-editia-i/