Evenimentele săptămânii Înapoi

Început de an 2017 cu tenorul Roberto Alagna la CD review nonconformist, 2 ianuarie

Publicat: joi, 29 Decembrie 2016 , ora 11.44

...sentimental și fericit acest mare artist al zilelor noastre, prezentându-și ultimul album dedicat fiicei sale în vârstă de 2 ani, Malèna. Nu este greu de imaginat faptul că implică toată dragostea și dăruirea sa ca părinte. Într-o colaborare cu Yvan Cassar, cel care semnează aranjamentele acestor canzonete, dar dirijează și London Orchestra, Roberto Alagna propune publicului său fidel, cântece siciliene și napoletane, mai vechi și mai noi, titluri pe care aproape toți marii cântăreți le-au abordat de-a lungul timpului, de la Enrico Caruso până în prezent. Și consemnăm aici celebrissimile "Funiculì funiculà!", "O sole mio", "Marechiare", "Torna a Surriento" dar și titluri noi semnate de frații tenorului - Frederico și David Alagna. Mai mult decât atât albumul debutează cu o piesă pe care chiar Roberto Alagna a compus-o pentru fiica sa. Invitați să participe la acest eveniment muzical - Avi Avital la mandolină și violonistul sârb Nemanja Raduloviæ.

Roberto Alagna declară legat de acest nou material discografic faptul că este albumul unei renașteri - nu doar exprimă fericirea de a fi pentru a doua oară tată, dar sunt invocate și sentimentele unui nou început pe care mica Malèna le trezește în artist. Roberto Alagna, acest tenor binecunoscut iubitorilor de operă, cu o voce distinctă, solară, caldă și în egală măsură naturală, dincolo de lumea scenei pe care o domină de peste trei decenii, dincolo de o discografie substanțială ce cuprinde titluri majore din sfera operei, ne invită de această dată în intimitatea sa, cu acest subiect cu o tentă personală, traversat de emoții puternice care au darul de a rezona cu fiecare dintre noi. Mai mult decât atât - citez de pe site-ul artistului - "Malèna este și o atmosferă, un filon melodic particular, o invitație de a călători către teritorii vulcanice și dincolo de acestea, între duritate și blândețe, bucurie și melancolie". Suntem invitați în concluzie să ne lăsăm purtați, liberi și spontani de acest minunat suflu de viață.

Albumul Malena al tenorului Roberto Alagna, în premieră românească la Radio România Muzical, luni, 2 ianuarie, de la ora 12.00. 

Marina Nedelcu