ACUM:
14.00
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 15.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din țară Înapoi

Începe astăzi o nouă ediție a Festivalului Academia Sighisoara

Bookmark and Share
Publicat: marți, 1 August 2017 , ora 0.00
Cea de-a 24-a ediție a Festivalului Academia Sighișoara începe astăzi, 1 august 2017, și se va desfășura până pe 14 august. Anul acesta participă 18 mentori din țări precum Elveția, Germania, Austria, Canada și România, alături de 16 artiști din Spania, Elveția și din țara noastră, dar și un ansamblu de muzică tradițională românească. Festivalul propune, pe de-o parte, cursuri de măiestrie și ateliere de compoziție, canto, pian, fortepiano, vioară, violă, violoncel, contrabas, harpă, clarinet, muzică de cameră și Tehnica Alexander, dar și concerte zilnice, la care intrarea publicului este liberă. Sunt așteptați peste 60 de cursanți din întreaga lume, 6 din aceștia fiind bursieri români pentru merite deosebite.
Festivalul Academia Sighișoara se deschide în Sala Primăriei din Sighișoara cu recitalul susținut de violonista Adelina Oprean, violoncelista Katharina Gohl Moser și pianistul Anton Kernjak. În program: opusuri semnate de doi dintre autorii celebrați de festival în acest an, Dinu Lipatti și Sandor Veress, dar și Trioul în Sol major de Claude Debussy. Recitalul începe la ora 20.00.
Cum în fiecare an festivalul vine cu un program cu totul diferit față de edițiile precedente, noutatea din 2017 constă în realizarea unui ciclu de compoziții de către tineri compozitori români și concertul de muzică tradițională românească susținut de Ansamblul Icoane al Academiei de Muzică „Gh. Dima”.