Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct de la Lübeck - Concertul de deschidere a Festivalului 'Schleswig Holstein': 3 iulie

Publicat: luni, 27 Iunie 2016 , ora 13.28

Maratonul transmisiunilor directe la Radio România Muzical continuă. Duminică, 3 iulie, de la ora 21,00 – vă invităm la deschiderea Festivalului Internațional „Schleswig – Holstein”. Încă de la începuturile sale, în 1986, Festivalul Schleswig Holstein a devenit unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale internaționale din lume. Concertele înscrise pe agenda manifestării au fost programate să se desfășoare în castele și conace, în bisericile - bijuterii arhitectonice și chiar și în locuri mai puțin obișnuite, cum ar fi șantiere navale și hale industriale. Din 1996 până în 2013, în fiecare an, conceptul artistic al Festivalului Internațional „Schleswig – Holstein” a fost de a selecta o țară și de a evidenția muzica și cultura acesteia.

Din 2014, o nouă idee, adusă de noul director, Christian Kuhnt: festivalul este dedicat unui compozitor reprezentativ... anul acesta, artiști de renume își vor concentra atenția asupra creației lui Joseph Haydn.

La Radio România Muzical – duminică 3 iulie, de la ora 21,00 – nu ratați concertul de deschidere a Festivalului „Schleswig – Holstein”, susținut de Orchestra „Elbphilharmonie” a Radiodifuziunii din Hamburg, la Sala de muzică și congrese din Lübeck. Dirijor Thomas Hengelbrock. Solistă, apreciata mezzosoprană franceză, Marianne Crebassa. În program: Simfonia nr.92 în Sol major „Oxford” și Cantata "Berenice, che fai" pentru mezzosoprană și orchestră de Joseph Haydn, alături de Concertul pentru orchestră de Béla Bartók. Comentează Andreea Chiselev.

Mihai Stănescu