Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct de la Londra, violoncelistul Andrei Ioniță

Publicat: joi, 23 Noiembrie 2017 , ora 12.40
Veți urmări în transmisiune directă de la Wigmore Hall din Londra, luni 27 noiembrie de la ora 15,00 recitalul susținut de violoncelistul Andrei Ioniță și de pianistul Itamar Golan, un eveniment din stagiunea Lunchtime Concerts 2017-2018, organizată de postul BBC 3.

Andrei Ioniță este văzut de presă ca unul dintre cei mai interesanți violonceliști ai acestui deceniu, iar publicația engleză "The Guardian" l-a caracterizat drept "un muzician cu o tehnică scânteietoare și cu o calitate foarte prețioasă, abilitatea de a empatiza perfect cu ceilalți muzicieni pe care îi întâlnește pe scenă."

Andrei Ioniță va interpreta la Wigmore Hall din Londra Suita I BWV 1007 în Sol major pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach, urmată de Sonata op.40 în re minor pentru violoncel și pian de Dmitri Sostakovici, unde va colabora cu pianistul Itamar Golan, un muzician deosebit de apreciat și foarte căutat pentru diverse ansambluri camerale. În prezent el este chiar profesor de muzică de cameră la Conservatorul Național din Paris.

Așadar, un eveniment de neratat: concert de prânz la Wigmore Hall: 27 noiembrie, între orele 15.00 și 16.00, numai la Radio România Muzical!

Laura Ana Mânzat