Agenda de concert Înapoi

Happy Cinema prezintă: 'Tosca' lui Puccini, o producție The Royal Opera House

Publicat: marți, 23 Ianuarie 2018 , ora 18.29

Happy Cinema București vă invită duminică, 11 februarie 2018, de la ora 16:00 la Tosca lui Puccini, una dintre marile experiențe la operă. Încă de la acordurile stridente din deschiderea operei apare o lume a instabilității politice și a amenințării. Acest spectacol încărcat de dramă, pasiune și muzică fabuloasă face parte din seria de vizionări ale producțiilor The Royal Opera House difuzate de Happy Cinema în 2018.

Producția lui Jonathan Kent pentru Opera Regală surprinde turbulența politică periculoasă a Romei din anul 1800. Șeful Politiei, Scarpia - unul dintre cei mai temuți răufăcatori - urmărește fără milă și torturează dușmani ai statului. Muzica sa întunecată și demonică contrastează cu melodiile expansive ale iubitorilor idealiști, Tosca si Cavaradossi, care își exprimă pasiunea în ariile sublime, printre care "Vissi d'arte" și "E lucevan le stelle".

"Tosca " este o operă în trei acte de Giacomo Puccini, cu un libret scris de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa și este inspirată de tragedia "La Tosca "de Victor Sardou. Fiindcă era o poveste despre Roma, s-a decis ca premiera să fie în "cetatea eternă", la Teatrul Constanzi, pe 14 ianuarie 1900. Încă de la lansare, Tosca lui Giacomo Puccini a fost un succes și rămâne una dintre cele mai populare opere, datorită intrigii complexe și muzicii glorioase.

O biserică luminată de lumânări, camera ascunsă a torturii aparținând lui Scarpia și optimismul fals al începuturilor Romei: această producție pune în evidență dramatismul intens din "Tosca" , conducându-ne către un final funest. Muzica lui Puccini, compusă cu meticulozitate, este încărcată de detalii autentice, cum ar fi sunetul îndepărtat de tun sau zăngănitul clopotelor bisericești.

Muzică: Giacomo Puccini

Regie: Jonathan Kent

Dirijor: Dan Ettinger

Distribuție

Floria Tosca: Adrianne Pieczonka

Mario Cavaradossi: Joseph Calleja

Baron Scarpia: Gerald Finley

Spoletta: Aled Hall

Cesare Angelotti: Simon Shibambu