Se întâmplă la Radio România Înapoi

Gaudeamus Oradea, în premieră în Piața Unirii

Publicat: joi, 4 Mai 2017 , ora 13.39
Gaudeamus Oradea, cel mai "tânăr" dintre evenimentele organizate de Radio România în cadrul Programului Lectura - Gaudeamus, a ajuns, în acest an, la cea de a patra ediție, care va avea loc în perioada 10 - 14 mai, în premieră în Piața Unirii. Ediția orădeană a Caravanei Gaudeamus este organizată de Radio România, Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune, într-o formulă unică în seria celor aproape 100 de evenimente dedicate cărții, derulate sub acest brand de către postul național de radio: Oradea este singurul oraș în care autoritățile locale se implică în mod activ în organizarea evenimentului, sub toate aspectele și în toate etapele.

Oferta ediției, pe măsura unui eveniment ajuns deja la maturitate, cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună și o atmosferă cu totul specială, pe care doar la Gaudeamus o mai întâlniți:

- cele mai recente apariții editoriale din țară și de peste hotare, bestseller-urile momentului și titlurile în vogă în ultima perioadă, CD-uri și DVD-uri cu muzică pentru toate gusturile, aduse de cele mai prestigioase edituri și agenții de difuzare din țară;

- lansări și prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii și ateliere de creație;

- serii de autor, pachete, oferte promoționale și reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;

- concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus, dedicată vizitatorilor cumpărători de carte și Miss Lectura;

- campania de donații Cărțile se întorc acasă inițiată și derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajați să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;

- proiectul Invitați de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate orașele care găzduiesc Programul Lectura - Gaudeamus, care recompensează și promovează performerii din învățământul românesc, la diferite discipline.

Program de vizitare: miercuri - sâmbătă, între orele 10:00 și 20:00 și duminică între orele 10:00 și 15:00.

Un eveniment organizat de Radio România (prin Centrul Cultural Media și Radio Cluj), Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune.

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale și Dacia. Parteneri: Avon România, Merlin's Vitamin Aqua, Asociația Club Lions 22 Oradea. Parteneri media: mediaTRUST, InfoOradea.ro, Bihoreanul, eBihoreanul.ro.

Detalii privind Caravana Gaudeamus Oradea, la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro).