Recomandări Înapoi

Festivalul 'Vară magică' la Concertele Radio România Muzical, 28 februarie

Publicat: vineri, 24 Februarie 2017 , ora 11.56

"Nu cred să existe bucurie mai mare pentru un violonist ca aceea de a cânta pe o vioară ieșită din mâinile lui Antonio Stradivari. Încă de când eram mic le-am ascultat sunetul și am visat la ele. Zicala fii atent la ce visezi, căci s-ar putea ca visul să devină realitate! s-a adeverit. Astfel, în 2007, într-o frumoasă dimineață de noiembrie, am primit vioara la care râvnește orice violonist român: Stradivarius Elder-Voicu." - mărturisește Alexandru Tomescu, cel care a și inițiat ulterior Turneul Stradivarius, ajuns în 2016 la ediția cu numărul 9.

A fost invitat an de an și în Festivalul Vară magică de la Ateneul Român. În 2016, între 13 iulie și 24 august în fiecare seară de miercuri de la Sala mare a Ateneului Român, publicul a avut rendez-vous cu muzica de cea mai bună calitate.

Recitalul susținut de violonistul Alexandru Tomescu în 20 iulie 2016 a fost al doilea dintre cele șapte evenimente ale festivalului organizat de Lanto Communication și înregistrat sub sigla Radio România Muzical.

Un program Bartok - Bach a propus Alexandru Tomescu, încântând ca de fiecare dată cu sunetul celebrei sale viori "Stradivarius-Elder-Voicu". "A fost un concert special pentru mine." - a declarat în seara de 20 iulie 2016 Alexandru Tomescu, adăugând: "Nu numai prin programul pe care l-am ales - Sonata de Bartók și Partita a II-a de Bach, care sunt ca două arce de boltă, două catedrale sonore ale literaturii pentru vioară, ci și prin faptul că, mi-am dat seama, acest concert încheie un deceniu din existența mea...Bach și Bartók sunt cele două extreme între care am evoluat și între ele și îmbătrânesc."

Un program pe care-l veți asculta și dumneavoastră la Concertele Radio România Muzical din 28 februarie 2017, începând cu ora 19.30.
Jeanine Costache