Agenda de concert Înapoi

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlinește anul acesta 40 de ani

Publicat: luni, 6 Iulie 2020 , ora 13.37

Organizatorii s-au pregătit să sărbătorească această aniversare rotundă cu un program extraordinar. Bineînțeles, la începutul anului ei imaginase un alt fel de extraordinar, dar au făcut tot posibilul ca în cadrul festivalului din acest an evenimentul să poate fie sărbătorit într-un mod memorabil.

11 iulie 2020 va fi prima zi a seriei de evenimente de nouă zile din Miercurea Ciuc. Programul include o expoziție în aer liber, diverse concerte, un tur muzical memorial, o degustare de vinuri, prezentări ale videoclipurilor de concerte și demonstrații de instrumente. În aceeași timp, organizatorii și-au îndreptat privirea și către părțile mai îndepărtate ale Transilvaniei: au pregătit momente nostalgice cu rememorarea vechilor amintiri, a înregistrărilor de arhivă și a unor interviuri cu interpreții din anii precedenți, împărtășind cu cei interesați evenimentele remarcabile ale celor 40 de ani.

Incertitudinea cauzată de pandemie a pus serios la încercare echipa de organizare, dar ei au continuat să caute cea mai bună soluție în circumstanțele actuale, aflate în continuă schimbare. Organizatorii sunt încântați să anunțe că situația prezentă le permite organizarea de concerte, astfel încât publicul și muzicienii se vor putea întâlni la zece evenimente. În același timp, ei s-au gândit și la cei care nu pot fi prezenți la concerte, fiind pregătiți să le ofere posibilitatea de a participa la programele festivalului în spațiul virtual. Organizatorii speră ca astfel va fi posibil de a conecta cu un public mult mai larg și de a atrage tot mai multe persoane interesate, în comparație cu ​​anii precedenți.

În acest an, artiștii și valorile locale vor ocupa primul plan în programul festivalului. Interpreții din alte țări și cei localnici, care în prezent se află în străinătate, sunt alături în suflet și, desigur, sunt așteptați cu mare drag anul viitor, la festivalul planificat în perioada 10-18 iulie 2021.

Echipa organizatorilor consideră important să sublinieze că obiectivul lor în acest an este să demonstreze relația strânsă dintre muzică și moștenirea culturală construită în regiune. Intenția lor este de a realiza înregistrări muzicale în clădiri spectaculoase, semnificative din punct de vedere turistic, pentru a atrage atenția asupra culturii arhitectonice unice a regiunii.

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc a cunoscut perioade și mai dificile decât cea actuală, iar cei care au trăit experiența ultimilor ani de comunism știu exact la ce se referă enunțul acesta. Din acest motiv, organizatorii au considerat că în această situație specială este cu atât mai necesar ca dragostea pentru muzica veche, respectul pentru instrumentele de epocă și lumea istorică a acestora să unească toți participanții, așa cum i-a unit în ultimii 40 de ani, aici, la Miercurea Ciuc.

Programele festivalului vor fi derulate în conformitate cu măsurile de protecție și securitate aplicabile. Numărul locurilor la concerte va fi limitat în funcție de spațiu, scaunele putând fi ocupate în ordinea sosirii publicului.

Este important de notat că participarea la unele programe este posibilă numai cu o înregistrare prealabilă. Sunteți rugați să vă planificați programul și să vă înregistrați la evenimente în timp util, ținând cont de această cerință.

Pagina oficială al festivalului se poate accesa pe adresa www.regizene.ro/ro. Programul se regăsește și pe pagina Facebook al festivalului: https://www.facebook.com/Csikszeredai.Regizene.Fesztival.