Evenimente Înapoi

Familia Croitoru este acasă... la Casa Radio

Publicat: luni, 10 Aprilie 2017 , ora 11.49

Arta violonistică este un important numitor comun în familia Croitoru. Astfel, tatăl, Gabriel, și fiica, Simina, vor apărea împreună pe scena Sălii Radio, în concertul susținut miercuri, 12 aprilie, de la ora 19.00, alături de Orchestra de Cameră Radio dirijată de Gian Luigi Zampieri.

Cu această ocazie, Gabriel Croitoru și Simina Croitoru vor acorda publicului, la finalul concertului, în foaierul central, o sesiune de autografe pe albumele realizate de artiști la Editura Casa Radio.

Violonist de excepție, Gabriel Croitoru reușește să cucerească publicul din țară și străinătate prin măiestria interpretărilor sale. Actualmente solist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, membru al cvartetului "Transilvan" al Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, Gabriel Croitoru se implică și în proiecte de anvergură precum Duelul viorilor și Vioara lui Enescu la sate fiind totodată și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Tânăra violonistă Simina Croitoru a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a studiatvioara cu tatăl său, distinsul violonist, Gabriel Croitoru. Talentul său a fost răsplătit cu numeroase premii obținute în concursuri naționale, iar dintre cele obținute în cadrul competițiilor internaționale amintim Premiul I la Concursul internațional Città di Stresa, Premiul I la Concursul internațional Jeunesses Musicales și Premiul I la Concursul internațional Giovani Talenti - Rovere d'Oro. Activitatea sa artistică este deja foarte densă, cuprinzând concerte susținute alături de orchestre din Oradea, Ploiești, Brașov, Galați, Sibiu, Târgu-Mureș, Botoșani, Cluj-Napoca, Bacău, Craiova, Arad, București, Pitești. Simina Croitoru este invitată să concerteze și peste hotare efectuând turnee în Ungaria, Austria, Germania, Cehia, Italia, iar repertoriul său include lucrări de referință ale literaturii violonistice.