Agenda de concert Înapoi

Evenimentele de deschidere a stagiunii 2017-2018 la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: vineri, 29 Septembrie 2017 , ora 10.59

Filarmonica "George Enescu" anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "George Enescu", condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt și Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiți.

"Noua stagiune care debutează pe 5 octombrie, la Ateneul Român, va avea un plus de grandoare, având în vedere aniversarea în 2018 a 150 de ani de existență a instituției noastre. E una dintre primele orchestre simfonice din Europa. E foarte onorant. Deschidem stagiunea cu laureatul unor concursuri de dirijat, Kah Chun Wong (Singapore), și cu talentatul Daniel Goiți, în Concertul nr. 1 pentru pian și orchestra de Liszt", declară domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii "George Enescu".

Oaspeți în concertele simfonice ale Filarmonicii "George Enescu", în luna octombrie, vor mai fi dirijorii Ilarion Ionescu Galați, Christian Badea și Horia Andreescu și soliștii Eduard Stan și Svetlin Rusev. "Tot în luna octombrie este programat concertul maestrului Ilarion Ionescu Galați, un concert aniversar, care îi și este dedicat. Ca noutate aș menționa prezența în programe a compozitorilor români: George Enescu, Paul Constantinescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Olah, Diana Rotaru. În programul primei părți a stagiunii vor fi prezenți dirijorii consacrați ai Filarmonicii «George Enescu»: Christian Badea, Horia Andreescu, Camil Marinescu, Christian Măcelaru. Vă mai recomand câteva evenimente de importanță reală pentru lumea intelectuală: pe 3 octombrie 2017, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și PEN România, găzduim o dezbatere cu o temă necesară pentru societatea românească, Mișcarea Paul Goma - 40 de ani, iar a doua zi, pe 4 octombrie, va avea loc lansarea numărului 100 al revistei Memoria în parteneriat cu Fundația Culturală Memoria și I.I.C.C.M.E.R. De asemenea, suntem onorați să organizăm conferința-dialog dintre George Banu și Ion Caramitru, intitulată Scena lumii, pe 28 octombrie, în cadrul proiectului Conferințele Ateneului Român și sub egida Festivalului Național de Teatru. Acest sfârșit de an va aduce și alte evenimente culturale de rafinată ținută pe scena Ateneului Român, la care vă așteptăm să ne onorați cu prezența", afirmă Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii "George Enescu".

Mai multe informații despre evenimentele din săptămâna de deschidere a stagiunii 2017-2018 le puteți găsi accesând:
http://fge.org.ro/ro/presa-si-media/473-evenimentele-de-deschidere-a-stagiunii-2017-2018-la-filarmonica-george-enescu.html