Înapoi

Dueluri pianistice la Palatul Mogoșoaia

Publicat: luni, 6 Mai 2019 , ora 10.58

Ediția a VIII-a a Mogoșoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociația Culturală "Pro Valores", propune duminică 12 mai 2019, de la ora 17, un adevărat duel pianistic în care se vor îmbina spectaculozitatea și măiestria. Protagoniștii recitalurilor găzduite de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia sunt Trio Equilibrium și Horia Mihail.

Ioana Cojuharov, Marta Băceanu și Mădălina Chiriac, membrele Trio-ului Equilibrium, propun un program pe cât de inedit, pe atât de fascinant pentru publicul larg. Ansamblul de pian la 6 mâini, formula unică în spațiul muzical românesc, va interpreta opusuri de: Carl Czerny - variațiuni pe teme din opere de Donizetti sau Bellini, Iosif Ivanovici - cu al său celebru vals "Valurile Dunării", Henri Hausser, care a realizat un aranjament al uverturii operei "Bărbierul din Sevilla" de Gioacchino Rossini sau Johann Strauss, cu nu mai puțin celebrul "Radetzky March".

Apoi, de la ora 18.00, pianistul Horia Mihail, aflat în plin turneu, se oprește cu al său pian călător pentru a purta publicul în spațiul sonor clasic vienez, reprezentat de Haydn, Mozart și Beethoven.

Accesul la cele două concerte se face în baza rezervării biletelor de intrare în muzeu (6 lei), pe adresa:asociatiaprovalores@gmail.com.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Toate spectacolele din cadrul Mogoșoaia ClasicFest sunt caritabile, fondurile strânse prin donații la manifestările amintite fiind destinate campaniei "Viitorul artei", având ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.