ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Dragana Radakovic, invitată specială în spectacolul `Turandot` de pe scena Operei Naționale București

Bookmark and Share
Publicat: marți, 29 Octombrie 2019 , ora 12.39

Opera Națională București prezintă joi, 31 octombrie 2019, ora 18:30 opera semi-stage "Turandot" de Giacomo Puccini. Regia poartă semnătura lui Ștefan Neagrău, scenografia a fost realizată de Viorica Petrovici, iar conceptul video de către Andreea Bițulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Pentru această reprezentație publicul spectator o va putea urmări pe soprana Dragana Radakovic în rolul Turandot.

"Turandot" este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi "1001 de zile" (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care
Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

Premiera mondială a avut loc în data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până unde compusese Puccini și a spus: "în acest moment, maestrul a pus jos pana". După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: "Viva Puccini!" urmat de ovațiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscută în întreaga lume pentru "Nessun dorma", aria celebră din actul final interpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni - duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).