Recomandări Înapoi

Dirijorul Voicu Popescu 65

Publicat: marți, 21 Februarie 2017 , ora 17.49

"Sunt copii care învață să cânte cu ochii închiși, pentru că în ființa lor se produc niște vibrații. Cântând, își eliberează emoțional ființa. Și este minunat!"


"Cântând, îți dai seama că poți să pendulezi între stări de euforie, de melancolie, de voință puternică. Paleta afectivă se colorează extraordinar"

(fragmente din interviul publicat în ziarul "Metropolis", în 6 decembrie 2013)


…gânduri ale maestrului Voicu Popescu, din anul 1988 - îndrumător al unuia dintre cele mai vechi, dar și mai tinere ansambluri vocale românești, Corul de Copii Radio: la început, în calitate de dirijor secund, apoi, din 2004 și până în prezent, în cea de dirijor principal, ansamblul oferind, sub conducerea sa, interpretări de cel mai înalt nivel în cadrul unor festivaluri și concursuri de prestigiu, în concerte a capella sau vocal-simfonice, stârnind admirația unanimă a publicului, criticii și muzicienilor profesioniști cu care copiii evoluează cot la cot.


Din anul 1994, Voicu Popescu dirijează și Corul de amatori "Sound", pe care l-a format din câțiva dintre tinerii care făcuseră parte din corul "Song" condus de Ioan Luchian Mihalea ("Cu "Sound"-ul am o relație specială, și umană, și profesională: am făcut 14 turnee și am luat vreo 10 premii internaționale. Cel mai de jos premiu a fost un Premiul III, într-o competiție ucigătoare. În rest, am avut numai medalii de argint și de aur". ,,Metropolis", 6 dec.2013)


Absolvent al Universității bucurestene de Muzică, Voicu Popescu face parte din prima generație de ,,madrigaliști": din 1974 până în 1988 a participat la toate manifestările artistice și turneele naționale și internaționale ale Corului Național de Cameră "Madrigal" condus de Marin Constantin, ansamblu pe care l-a și coordonat între anii 2011-2014.


65 de ani împlinește în 22 februarie maestrul Voicu Popescu. Îl sărbătorim  în cadrul Polifoniilor, ascultând câteva dintre înregistrările realizate împreună cu cele două ansambluri pe care le are în grijă: Corul de Copii Radio si Corul "Sound".


Polifonii, 22 februarie, ora 13,30


Sorina Bobeico