Evenimentele săptămânii Înapoi

Din 12 iunie, Radio România Muzical …estival

Publicat: joi, 8 Iunie 2017 , ora 14.21


Vara și-a intrat drepturi; este timpul pentru programe estivale și la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more.

Din 12 iunie, noi emisiuni cu parfum de vacanță, așa cum este, de luni până vineri, seria "Albume de vacanță" programată între orele 12.00-13.00, în reluare de la ora 23.30. O lume diversă, de la crossover la muzică de film și sonorități contemporane, având termen comun relaxarea și bunul gust: de la albume semnate de Placido Domingo, Roberto Alagna, Rolando Villazon, la Anoushka Shankar, Martynas și Ksenja Sidorova.

Revine în grila estivală Radio România Muzical seria emisiunilor "Aquarela do Brasil" realizate de Berti Barbera (marțea, ora 19.00, în reluare duminica, de la ora 17.30).

Vara 2017 este preambul al Festivalului Internațional George Enescu care va debuta în 3 septembrie. Din 12 iunie, în fiecare zi de luni până vineri, aveți întâlnire în cadrul emisiunilor "Arpeggio" cu "Interpreții Festivalului Enescu", de la ora 10.00, în reluare de la ora 17.05. Trecem în revistă biografia și înregistrările celor mai importante nume care apar pe afișul Festivalului Enescu - pleiada vedetelor de astăzi la nivel internațional.

Sâmbăta și duminica, între orele 15.30-17.30, vă propunem în fiecare săptămâna un "Portret de compozitor" - prilej de a (re)asculta cele mai importante lucrări din creația marilor creatori din toate epocile istoriei muzicii.

Din arhiva Radio România Muzical, propunem și o serie de emisiuni în reluare: "Muzica, o biografie", serial realizat de prof. univ.dr. Valentina Sandu Dediu (sâmbătă și duminica, ora 14.30) și "Pe malurile Senei", serial realizat de regretatul Dan Iagnov (sâmbăta, ora 17.30).

Actualitatea națională și internațională rămân în prim-plan la Radio România Muzical, prin concerte înregistrate și transmisiuni directe.

La "Concertele Radio România Muzical" puteți asculta în această vară marțea, de la ora 19.30, înregistrări realizate în cadrul festivalului "Visul unei nopți de vară", organizat la București în perioada 21-25 iunie și înregistrări realizate în cadrul festivalului "Vara magică" derulat la Ateneul Român începând din 5 iulie 2017.

Așa cum v-am obișnuit, concerte și spectacolele în direct de la marile festivaluri internaționale ale verii, nu vor lipsi. Vom transmite live cele șapte spectacole din debutul Festivalului "Richard Wagner" de la Bayreuth, concerte din cadrul festivalului BBC Proms, al festivalului de muzică de cameră de la Utrecht, din seria "Robecco Summer" de la Amsterdam, proiectul "Martha Argerich" de la Lugano, festivalul german "Kissinger Sommer", festivalul de la Lucerna.

Vă promitem o vară cu multă muzică bună și evenimente prestigioase, la Radio România Muzical!