Evenimentele săptămânii Înapoi

Daniel Barenboim și Orchestra Filarmonicii din Viena deschid 'Primăvara la Praga' - concert transmis în direct, vineri 12 mai, la Scena europeană

Publicat: marți, 9 Mai 2017 , ora 14.47

Un eveniment de proporții uriașe inaugurează cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional "Primăvara la Praga": dirijorul Daniel Barenboim și Orchestra Filarmonicii din Viena vor susține vineri, 12 mai, concertul de deschidere la Sala Smetana din Praga.

Chiar în seara zilei când se împlinesc 133 de ani de la moartea lui Bedrich Smetana (întemeietorul școlii muzicale cehe), Daniel Barenboim și ansamblul vienez vor interpreta din creația marelui ceh ciclul de șase poeme simfonice "Patria mea". Același program a fost prezentat la finele anului 2016 la Viena, Paris și Köln și reluat în această primăvară la Munchen, Praga, Linz și Viena.

Vă invităm să ne bucurăm împreună de muzica lui Smetana în versiunea  interpretativă a ansamblului vienez condus de Daniel Barenboim, în transmisiune directă la Radio România Muzical vineri, 12 mai 2017, începând cu ora 21.00, în cadrul emisiunii "Scena europeană".




Monica Cengher