Înapoi

Corul Regal Aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României - concert aniversar

Publicat: luni, 22 Iunie 2015 , ora 8.54
Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, format din tineri muzicieni, studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, vă invită vineri, 3 iulie 2015, ora 19:00, în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni din București, la un concert aniversar, dedicat celor 3 ani de existență ai ansamblului.

Tânărul ansamblu, în cei 3 ani de activitate, a reușit să se facă remarcat în peisajul muzical românesc, prin calitatea și originalitatea aparițiilor sale scenice, dar și prin înalta ținută morală și profesională pe care tânărul colectiv și le-a propus ca etalon, încă de la înființare.

Corul Regal are ca scop principal promovarea muzicii culte românești, atât prin abordarea creației compozitorilor consacrați, cât și prin prezentarea în primă audiție a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susține și repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale. În plus, ansamblul dorește să promoveze arta corală în rândul publicului românesc și urmărește creșterea vizibilității artei corale românești la nivel european și mondial.

Concertul inaugural al Corului Regal a avut loc în data de 6 iulie 2012, în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României.

Alături de Corul Regal și dirijorul Eduard Dinu veți avea plăcerea de a asculta prestația unor tineri și foarte talentați muzicieni români, precum soprana Diana Alexe, mezzo-soprana Theodora Baloșin, baritonul Andrei Stănculescu, chitaristul Lucian Manciu și percuționistul George Iacob. La pian va acompania Răzvan Apetrei. Repertoriul ales este unul aniversar - o paletă multicoloră de stiluri și sonorități

Parteneri - Casa Regală a României, Asociația Studențească a Universității Naționale de Muzică București, Muzeul Național Cotroceni, Asociația Națională Corală din România, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", Fundația Calea Victoriei.

Accesul se face pe bază de invitație. Detalii suplimentare la adresa de e-mail: contact@corul-regal.ro.