Evenimentele săptămânii Înapoi

Corul de cameră 'Preludiu' - Concert de colinde la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 13 Decembrie 2017 , ora 15.20

Corul de cameră "Preludiu" va susține miercuri, 20 decembrie 2017, de la ora 17,00 încă un concert înscris printre evenimentele muzicale aniversare la împlinirea a 45 de ani!

După ce au cântat în principalele centre muzicale ale țării și încă vor mai cânta până la sfârșitul anului, muzicienii Corului "Preludiu", profesioniști de marcă, fideli spiritului artistic al dirijorului Voicu Enăchescu, își sărbătoresc acum apartenența la un ansamblu atât de longeviv, oferind publicului bucureștean un concert de colinde românești și universale.

În cei 45 de ani de activitate, Corul "Preludiu" a concertat pe marile scene din România și din străinătate, a realizat sute de înregistrări Radio și de Televiziune, discuri Electrecord și Compact Discuri, onorând în primul rând pleiada de maeștri ai artei corale românești, din cele mai vechi timpuri, ale tradiției bizantine, până în zilele noastre când estetica muzicală a atins zone nebănuite în dificultatea tehnică și artistică.

Concertele de colinde rămân însă foarte dragi sufletului dirijorului Voicu Enăchescu. El ne propune pentru după-amiaza de miercuri 20 decembrie, o călătorie de iarnă, începută cu atât de îndrăgita piesă a lui Gheorghe Cucu, "Am plecat să colindăm", urmată de un popas lângă "Legănelul lui Iisus" așa cum se întâmplă "Din an în an" ghidați de "Steaua care sus răsare" ca să aducă lumii bucurie, "Joy to the World"!

Există și alte bijuterii corale de iarnă pe care le veți putea asculta în transmisiune directă la Radio România Muzical. Alături de Corul "Preludiu" și dirijorul Voicu Enăchescu, va fi prezent pe scenă și actorul Adrian Păduraru, cu o selecție de poezii care vă vor încânta sufletul!



Laura Ana Mânzat