Se întâmplă la Radio România Înapoi

Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța – Brățara de Vacanță, la start

Publicat: joi, 13 Iulie 2017 , ora 15.42
A VIII-a ediție a campaniei Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța! - Brățara de Vacanță începe, în acest sezon estival, vineri, 14 iulie, pe plaja de la Mamaia.

32.000 de brățări vor fi distribuite gratuit de echipa Radio Constanța / Radio Vacanța și de voluntarii filialei Crucea Roșie Constanța, pe plajă și în hotelurile și taberele de la mare, iar alte 30.000 vor fi oferite, tot gratuit, familiilor cu copii, prin intermediul celor 574 de farmacii Alphega din toată țara.

Vineri, 14 iulie, și sâmbătă, 15 iulie, echipa Radio Vacanța și voluntarii de la Crucea Roșie vor distribui Brățara de Vacanță pe plaja din Mamaia, iar în perioada următoare pe plajele din Eforie, Venus, Mangalia și Sulina.

Brățara este destinată familiilor care ajung în vacanță în stațiunile de pe Litoral, interesate de siguranța copiilor, și grupurilor de copii veniți în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatori. Beneficiarii direcți sunt copiii cu vârste între 0 și 7 ani, iar brățările de vacanță îi vor ajuta să ajungă mai repede înapoi la părinți, în cazul în care se rătăcesc.

Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățara de Vacanță este unul dintre cele mai importante proiecte de responsabilitate socială demarate de Studioul Regional Radio Constanța, la inițiativa Adelinei Tocitu, realizator Radio Constanța/Radio Vacanța. În anul 2010, proiectul a fost nominalizat la gala PR Award România la categoria Buget Mic/Creativitate Mare.

În cei șapte ani de campanie, au fost realizate peste 182.000 de brățări, iar în programele Radio Constanța/Radio Vacanța au fost difuzate peste 1.500 de anunțuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă și care au ajuns înapoi la familiile lor prin intermediul brățării de vacanță și prin implicarea echipei Radio Constanța.

Pentru această vară au fost realizate 62.000 de brățări de vacanță, model clasic, din hârtie cerată, pe care se trec numărul de telefon al părintelui și numele copilului, dar și accesorii pentru plajă, care vor fi oferite, tot gratuit, turiștilor cu copii.

Această ediție a campaniei Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățară de Vacanță se desfășoară în perioada 15 iulie - 15 august 2017.

Sponsorii și susținătorii proiectului sunt farmaciile Alphega, Hartmann și Crucea Roșie-filiala Constanța, alături de I.P.J. Constanța, Asociația Litoral Delta Dunării, Asociația Ion Movilă Eforie Techirghiol, Asociația Națională a Salvamarilor și Scafandrilor Profesioniști, Direcția pentru Sport și Tineret Tulcea.