Agenda de concert Înapoi

Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală 'Paul Constantinescu', ediția a XXII a, Ploiești 2016

Publicat: miercuri, 19 Octombrie 2016 , ora 13.30

În zilele de 18-21 noiembrie a.c., orașul Ploiești găzduiește cea de-a XXII-a ediție a Concursului Național de Interpretare și Creație Muzicală "Paul Constantinescu", prestigioasă manifestare muzicală organizată de către Muzeul Memorial "Paul Constantinescu" - Secție a Muzeului Județean de Istorie si Arheologie Prahova, împreună cu Filarmonica "Paul Constantinescu" din localitate, cu sprijinul Ministerului Culturii - Direcției Județene pentru Cultură Prahova, Consiliului Județean Prahova, Prefecturii și Primăriei Municipiului Ploiești, Centrului de Excelență al UNMB, Colegiul de Artă "Carmen Sylva" Ploiești.

Concursul este deschis celor mai talentați elevi și studenți care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic și compoziția muzicală, de la școlile, liceele, colegiile și facultățile de muzică din România și Republica Moldova.

Juriile de specialitate pentru cele cinci secții ale concursului, sunt alcătuite din personalități marcante ale artei interpretative și creației muzicale românești.

La Secția vioară, președintele juriului este prof univ.dr.Octavian Rațiu - U.N.M.B.; la Secția pian, președintele juriului este dr. Ilinca Dumitrescu - solist concertist de stat; la Secția violoncel, în funcția de președinte a fost desemnat prof.univ.dr.Marin Cazacu - solist concertist, iar la Secția canto, celebra soprană Silvia Voinea - prof.univ.dr.la U.N.M.B.

Pentru Secția de Compoziție muzicală, juriul are la cârma sa pe președintele de onoare al concursului, prof. univ. dr. Dan Buciu - rectorul onorific al Universitatii Naționale de Muzică București, secretar al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Deschiderea concursului va avea loc vineri, 18 noiembrie a.c., ora 10.00, la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești, iar festivitatea de premiere și Gala laureaților, duminică, 20 noiembrie a.c., ora 11.30, la Filarmonica "Paul Constantinescu" - Ploiești.

Regulamentul de organizare și fișa de înscriere pot fi consultate la secretariatul școlii sau al facultăților și catedrelor de profil precum și pe site-ul muzeului www.histmuseumph.ro.

Informații suplimentare se pot obține de la:
Muzeul memorial "Paul Constantinescu", str. Nicolae Bălcescu, nr.15, Ploiești;
e-mail:muzeulpaulconstantinescu@gmail.com; tel/fax:0244/522914.