Înapoi

Concertul Orchestrei Filarmonice Radio France

Publicat: vineri, 14 Septembrie 2012 , ora 12.45

În seara zilei de miercuri, 26 septembrie, Festivalul RadiRo propune publicului bucureștean, de la ora 19 și 30 de minute, la Sala Mare a Palatului, întâlnirea cu Orchestra Filarmonică Radio France condusă de binecunoscutul dirijor coreean Myung-Whun Chung, directorul său artistic. Solist: violoncelistul chinez Jian Wang.

Figură foarte respectată a artei dirijorale internaționale, Myung-Whun Chung, în vârstă de 59 de ani, s-a impus inițial ca pianist, numărându-se printre laureații Concursului "Ceaikovski" de la Moscova. Apropiat și de domeniul liric, a debutat la Metropolitan, New York, în 1986. În domeniul simfonic a colaborat cu toate marile orchestre europene și americane. A fost recompensat cu Premiul Abbiati, premiul Arturo Toscanini și cu Legiunea de Onoare a Franței. Ca artist sud-coreean, Myung-Whun Chung a fost protagonistul unui eveniment istoric anul trecut, când a vizitat Coreea de Nord, unde a convenit înființarea unei orchestre simfonice reunind muzicieni din ambele state coreene. Din anul 2000, el este director artistic al Orchestrei Filarmonice Radio France din Paris.

În Capitală, sub bagheta lui Myung-Whun Chung va fi prezentat un program reunind Concertul op. 104 în si minor pentru violoncel și orchestră de Antonin Dvorak și Simfonia a VI-a op. 54 în si minor de Dmitri Șostakovici.

Concertul din 26 septembrie, ora 19 și 30 de minute, de la Sala Mare a Palatului din București va fi transmis în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural.