Evenimentele săptămânii Înapoi

Concertul de Anul Nou al Fundației Calea Victoriei

Publicat: vineri, 4 Ianuarie 2019 , ora 11.18

Fundația Calea Victoriei continuă tradiția începută acum șase ani și oferă și la început de 2019 un Concert extraordinar de An Nou. Evenimentul are loc la Sala Mare a Teatrului Național din București și poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical luni, 7 ianuarie 2019, de la ora 19.00.

La pupitrul dirijoral al Symphactory Orchestra se va afla Tiberiu Soare, unul dintre cei mai importanți muzicieni din România în acest moment și vechi colaborator al Fundației Calea Victoriei. Invitați sunt mezzo-soprana Maria Miron Jinga și bas-baritonul Cătălin Țoropoc - soliști ai Operei Naționale București - și soprana Andreea Mădălina Barbu, care a mai cântat în cadrul acestui concert, la ediția din anul 2016.

Programul este unul lejer, propunând publicului arii, duete, terțete și valsuri faimoase, create, între alții, de compozitorii Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Johannes Brahms, Giacomo Puccini și Georges Bizet.

Evenimentul le aduce celor prezenți în sală și o dublă lansare de carte: este vorba despre edițiile revizuite ale celor două volume scrise de dirijorul Tiberiu Soare: "Pentru ce mergem la Operă?" și "Nouă povești muzicale". Autorul va oferi, la finalul concertului, autografe.

Fundația Calea Victoriei oferă, în București, cursuri și evenimente culturale și interactive de peste zece ani, organizația susținând, în același timp, tinerii talentați.

Irina Cristina Vasilescu