ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Evenimente Înapoi

Concerte extraordinare de închidere a Festivalului Internațional 'Serile de chitară'

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 10 Noiembrie 2017 , ora 9.48

Festivalul Internațional "Serile de chitară" se încheie cu două concerte extraordinare susținute de trei dintre cei mai importanți chitariști ai lumii, SoloDuo (Italia) - Lorenzo Micheli și Matteo Mela - și Pablo Márquez (Argentina), în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", pe 11, respectiv 12 noiembrie, de la ora 19. Cu un program inedit intitulat "În țara oglinzilor: o metamorfoză pe 12 corzi", duo-ul italian, cu o activitate artistică impresionată, incluzând turnee pe tot mapamondul și 12 CD-uri lansate, va prezenta un repertoriu ce conține aranjamente după două sonate de Beethoven (Patetica și Sonata Lunii), Suita bergamască de Debussy și Tonadilla de Rodrigo. Chitarist argentinian stabilit în Elveția, Pablo Márquez, primul din zona chitarei clasice care a colaborat cu celebra casă de discuri ECM (Narvaez/2007, El Cuchi Bien Temperado/2016), colaborator permanent al Ensemble Intercontemporain, muzician versatil și un interpret de marcă al muzicii contemporane ca și al repertoriului chitarei din Renaștere până în zilele noastre, propune un recital intitulat Catalanesca. În cadrul acestei seri, publicul va putea audia lucrări cântate rar pe scenele de la noi, compuse de Gaspar Cassadó, violoncelist și compozitor catalan, Eduardo López Chavarri, un pionier al modernismului în muzica spaniolă și Manuel Maria Ponce, compozitor mexican, reprezentant al generației neoromantice. Chitaristul argentinian va dona onorariul obținut Asociației Kitharalogos, oferind împreună cu aceasta, prin concurs, o bursă unui student român de excepție; de asemenea, compozitorul Dan Dediu va scrie în cursul anului 2018 o lucrare comandată special cu aceasta ocazie, dedicată lui Pablo Márquez.

Intrarea la concert este liberă și se va face pe bază de invitație. Aceasta se poate obține scriind pe adresa kitharalogos@gmail.com . Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.seriledechitara.ro și www.facebook.com/kitharalogos

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Organizator: Asociația Culturală Kitharalogos

Sponsori: Tecnoservice Equipment, Hora S.A., Reghin, Fabrica de instrumente, Savarez.

Parteneri: Universitatea Națională de Muzică din București, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes, Muzeul Național "George Enescu", Fundația ACCUMM, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", Asociația Culturală Kitarodia, Asociația "Deschideri spre viitor", UCIMR, Camera, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", Athenee Palace Hilton Bucharest.

Parteneri media: RFI România, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Hotnews.ro, Agenția de Carte.ro, Radio Trinitas, Radio Clasic, Liternet.ro