Agenda de concert Înapoi

Concert simfonic umanitar la Filarmonica Pitești

Publicat: vineri, 14 Iunie 2019 , ora 12.04

Filarmonica Pitești organizează joi, 20 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Mozart și Beethoven. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Tiberiu Oprea, revine, ca solistă, pianista Andreea Butnaru. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Concert pentru pian nr. 21 în Do major și Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 2 în Re major.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Pitești, este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind și cursurile de master. De-a lungul activității sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artiști instrumentiști renumiți, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artiști de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărășteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ș.a

Cu o bogată activitate concertistică, debutând la 11 ani, pianista Andreea Butnaru a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. A obținut numeroase premii naționale și internaționale la concursurile de gen. Cadru didactic la UNMB, clasa muzică de cameră, Andreea Butnaru a concertat pe scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia, Japonia, având apariții la posturile de radio și televiziune. A mai fost prezentă în stagiunile trecute pe scena Filarmonicii Pitești în concerte simfonice sau în recitaluri camerale.

Concertul are scop umanitar, pentru salvarea vieții piteșteanului Ciucă Marian, care are nevoie urgentă de transplant de plămâni. La momentul actual, acesta este internat la Spitalul "Marius Nasta" din București.