ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Evenimente Înapoi

Concert 'Anul Nou în stil Stradivarius' susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica

Bookmark and Share
Publicat: marți, 20 Decembrie 2016 , ora 10.17

Joi, 12 ianuarie 2017, de la ora 19:00, Sala Radio găzduiește concertul extraordinar de Anul Nou, "Anul Nou in stil Stradivarius" susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica.

Pentru a începe noul an cu multă energie și inspirație, cei doi artisti propun  un program muzical de pe două continente și din două spații muzicale fascinante: muzica clasică și tango-ul.

Programul concertului cuprinde lucrări de mare anvergură si virtuozitate cum ar fi Sonata "Trilul Diavolului" de Giuseppe Tartini sau Dansurile spaniole de Pablo de Sarasate, dar si tangourile lui Astor Piazzolla din Suita "Histoire du Tango"

La finalul concertului va avea loc lansarea noului album semnat de Răzvan Stoica pentru Universal Music România,  "Strad Style", urmată de o sesiune de autografe și posibilitatea de a socializa cu protagoniștii. Acustica specială a sălii Radio oferă publicului premizele unei experiențe muzicale de excepție.

Violonistul român Răzvan Stoica a primit titlul de Noul talent al anului 2013 la concursul "New Talent" de la Bratislava, fiind primul muzician român care reușește această performanță în istoria de 44 de ani a acestui concurs, inițiat de Sir Yehudi Menuhin. "New Talent" este cea mai importantă competiție pentru tineri instrumentiști între 18 și 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Radio România Muzical îl recomandă pe Răzvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii românești. Are în palmares aproape 30 de premii naționale și internaționale. Din 2009, violonistul român cântă pe o vioară Stradivarius, Queen ex-Ernst din 1729, pe care a câștigat-o la o competiție desfășurată la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidați.

Biletele pentru concert pot fi cumpărate prin reteaua Eventim, dar si pe www.eventim.ro

Concertul are loc joi 12 ianuarie, ora 19:00, Sala Radio (Str. General Berthelot, Nr. 60-64).

Prețul biletelor: 30,00 lei , 50,00 lei și 75,00 lei